Valborg

Idag e de valborg.......... asså ska jag  vara ärlig så bryr jag mig inte ett skit längre om det. Man e väl för vuxen nu eller nått kanske, när man va liten festa man ju varje valborg o va full. 
Kom nyss hem från jobbet förresten o där va de som vanligt lite segt till o med. Så i morn ska man dit igen o roa sig till halv 7 =/.
Efter jobbet blire o sticka till stallet o fixa Anton inför tävlingen på söndag o Ogge får fixa i huset själv även denna helg, stackarn. Men han har ju sina föräldrar så han dehöver ju inte mig då.
Har inge mera o säga än TREVLIG VALBORG MINA VÄNNER.

Kortis

Sitter o glanar framför datan lite på alla möjliga bloggar o sidor. har för övrigt oxå betalat in våran skatt på lägenheten som blev 35 000 =( trist o ge dom till skatteverket men rätt ska va rätt! Så hoppas de blev rätt o inget strular med deklarationen nu, för de orkar jag inte med men de ska stämam eftersom mäklaren räknade ut de åt oss ju. Det va ju även den K6an som han skrev ut som vi skulle skicka in oxå med vårt andra papper med underskriften. Aja de blir bra hoppas vi =/

Idag fick hästisarna vila för de har gått så bra resten av veckan, så sägs de ju att de ska ha en vilodag en gång i veckan typ för o få återhämta sig med.  Så blev bara lite mockning o höpåse fix idag. Känns lite skönt o få en vilodag vi med hi hi.

Det va typ de jag hade o säga i dag o nu blir sängen efter duschen. Puss o kjam






Onzda

Orkade inte blogga igår kväll kl 22 när jag kom hem så får dra det i dag vad som hände på min dag. va ju på jobbet som vanligt till 18 sedan hem o byta kläder för o dra till stalle. Vi åkte till ridhuset o hoppade lite granna inför helgen då vi ska tävla. Vi tränar ju bara 1 gång varannan tisdag så de dör inte av o hoppa 1 gång denna vecka med. Anton känndes bra iaf trots att jag inte hade några sporrar, eftersom han får skav när han fäller av bara skänkeln. Villma va fin oxå som vanligt =) Syss tog lite kort med på oss med nya objektivet hon skaffat sig o jag hade även med mig min digitalkamera så vi filmare ritterna. Ska se om jag kan hitta vad sonm e felet med filmerna när man ska kolla på dom på datan. För de e så hackiga o sega då nämligen, så hoppas att de blir bättrre av att man byter program o e dom i.

Idag va man ledig! Så schemat va lämna ogge, klippa o färga håret o efter demotionera djuren o göra stallet. Klippningen blev asa bra så klart o färgen med. Gjorde röd botten med lite nya röda slingor o nya blonda med, som i mitt fall blir koppar =) asa snnnyyygggtttt !!!! Syss fixar lixom hi hi, blev en aning kortare denna gång med blir bar kortare o kortare  för varje gång för jag tycker jag e långhårig hela tiden. Men d e e ju så skönt med kort hår oxå, plus att jag har ganska tunt hår så de blir ju inte så mycket kvar när man låter de växa o klipper upp det. 

Hästarna ville inte gå in när jag skulle ta in dom men lyckades få tag i Villmisen iaf så tog henne först, men de tog ett tag innan fjanton fatta att hon gått in så då kom han i full trav till mig. Tömmade båda i dag o de skötte sig bra iaf Villma, hon går ju bara o gör som man säger medans Anton ska strula o styra. Men han skärpte till sig efter ett tag o gick sedan asa bra mot slutet.
Tog in grabbarna grus med som inte helelr ville komma in först eller om de inte hörde att jag ropade på dom. Så gick in i hagen för o hämta dom, så när de såg mig kom de e i full galopp förbi mig o ner till grinden. Va bara de att lille Frec hoppade mellan grindtrdarna o ut, så han sprang ett varv på stallplan innan han sprang in i padocken så jag kunde stänga om honom. Men smart som jag va så satte jag inte på haspeln så lagom till han kom mot grinen så öppnades den o han sprang ut IGEN hahhah. Men sedan fick jag tag i han o kunde ta in de andra med, våra va helt stela inne när de sett lillen pringa förbi utanför stallet. 

Nu har vi tvättsugan som jag för övrigt bokade igår vilket flyt =) har tvättat 5 maskiner så nu e vi snart klara oxå för denna gång. Så e de bara mat kvar o laga till matlådor i morgon, Ogge fick nämligen order o köpa med sig donken hem förut när ha hade hämtat bilden fårn servicen. Dom hitttad inga fel mer än ett stenskott på motorhuven så fyllde de i mera spolarvätska, så de blev BARA 3000 spänn denna gång tackar för de. Bar pejja o se glad ut!

Ne snu ska jag hoppa in i duschen, SEE YA







Måndag igen

Så va helgen förbi o lika så en jobbdag kortis dock vilket va skönt =)
Efter jobbet gick jag hem o hämtade bilen o stack till Ogges jobb direkt för o hämta han, men han va inte klar då så jag åkte o släppte in djuren emellan. Emelie ringde på dan o kollade om vi kunde ta insläppet för hon fick jobba tilll sex i stället. Så de blev ju prefa o släppa in dom då o sedan åka o hämta Oggisen.
Stannade o köpte lite mjölk o ägg till pannkakorna jag gjorde i kväll. Blev ganska många o goda blev de med, glass o sylt ia the shit till asså =)

I morgon e de åter jobb igen o sedan stallet, ska nog åka o hoppa ite i ridhuset faktiskt. Ska ju tävla i helgen så kan va bra o hoppa några skutt lite gymnastik bland annat.

Nu blire duschen o sedna sussa kudden. Sov gott mina vänner

THE LAST BOUNCE!

Nu e man hemma från Stockholm igen efter en toppen helg! Vi har haft de sååå bra o roligt har de vart. Blev en del shopping med men inte överdrivet denna gång typ 1000 spänn kanske bra av?!?! Blev ett linne från kappahl med rosor på lite sommrigt, ett leopardlinne från gina, ett par sommar/party skor från din sko o ett par jeans från vila. Fick även en plånbok av LINN som hon köpte när hon va fast i manchester. Hade sett en i London som va lika dan men jag hitta aldrig tillbaka tll den butiken så de blidde ingen då, så tack tack Linnsan för den =)
På kvällen gick vi ut o åt oxfileplanka o drack ett glas vi till, köttet va sjukt mört o fint smaka underbart. Så begav vi oss till globen för o se THE LAST BOUNCE kl 20.00-23.00 typ. HELT OUTSTANDING!!!!! Det va så bra o vilket drag i hela globen lixom. Fattra inte att de kan hålla koll på alla danser o rörelser. Det va 300 dansare totalt i hela showen vilket bevisar hur stora o duktiga dom e, när de kan få från andra länder till o med.
Efter showen va de tillbax till vandrarhemmet o drinka lite inna man skulle ut på stan. Blev stureplan o Spy bar, vilket va en STOR BESVIKELSE, så litet o trångt plus att de va asa dålig musik o konstigt folk. Så tyvärr gick vi hem tidigt redan vid 3 typ för vi hade tråkigt o de va inge drag alls påt. När vi givk ut va de fullt med folk som köade för o komma in kl TRE på natten hallå?!?!?!
Idag va vi en runda på stan med o åt lunch innan vi stac hem till Norrkan igen. Idag handla jag inge så de va duktigt av mig.

Vi va hemma redan vid halv 4 så jag stack till stallet o red en sväng för Ogge inte hunnit komma hem ännu. Vi hade våran bil förresten till stockholm o på vägen hem inne i stan märkte jag at de klonka lite i vänster fram nån stans, så Ogge fick kolla på de när jag kommit hem med bilen. Dert visade sig att 2 av 5 mutrar i däcket satt LÖST! Kul de känns då när man bytte däcken på firma lixom, inge bra alls va bara rena turen att de inte hände nått.

Fler bilder finns uppe på fejjan
Kram på er mina vänner o stort tack för denna helg o även till OGGE som slitit ute i huset när jag roat mig <3











Estockholmo

Hittills en sjukt rolig dag i stokcholm.

Några roliga ord :
-MASELTOV
-LÄGGA TILL MANKEN

Nu ska vi fortsätta med SSIB!!!!!

See ya

Fredag kväll

Sitter i soffan o halvkollar på True Blood som Ogge laddat ner medans jag betalat alla räkningar o lagt in några överföringar mellan mina konton på den nya banken. Numera kommer vi ha Läsförsäkringar som våran bank välldigt smidigt med bank, lån o försäkringar på samma. Så när man loggar in kan man se allt som har med detta o göra jätte bra tycker jag. Nordea som vi i övrig bytte till i typ januari va lite krångligare än denna o swedbak som vi hade innan. Så nu slipper man sätta i kortet i deras dosa med som nordea hade.

Idag va de en ganska lugn dag på jobbet förresten trots lön, barnbidrag o pension som vart. Kanske blev lite mera efter att jag gått hem vem vet, hade ju kortdag 7-16 =D 
Blev en sväng till stallet utan motion idag, hade insläppet denna fredag. De regnade från o till plus att de blåste kallt som fasen när vi kom ut till stallet, så varken jag eller syss hade någon lust o rida i dag. Hästarna verkade lite sega o off med när de fick gå in, men torra o varma under sina täcken. De har faktiskt fått ha sina inne vintertäcken igen på sig o regntäckena med fleecefoder i över. Känns bra att de har bra täcken så man vet att de inte fryser, så står de inte o stampar vid grinden o vill in heller då. Har förresten har vi anmält till Nykyrka 2 maj o Linköping 8-9 Maj nu med=)

I morgon ska vi till stockholm JAG O GIRLSEN! Ska bli såå roligt, blir shopping på dagen o så lite mat o Bounce på kvällen o utgång efter de. Sover även över till söndag på ett jätte bra vandrarhem som bara kosta 340 spänn, bra för en natt med lakan, handduk o frukost tyckte vi. Linn har bott där förut o hon sa att de va fräsht o fint oxå. Linn har iaf kommit hem nu 6 dygn för sent men lagom till vi skulle till estockholmo =) 
Får se hur mycket jag kan hålla i pengarna i morgon då?!?!? Har ju lite ma ska betala oå huset lixom nu, bara försäkringen kom här om dagen 6000:-, så man kanske inte ska slösa allt hahhahah.
Nu ska jag packa min partykläning jag köpte förra veckan o lite annat som man ska ha med sig, ladda kameran med e ASA VIKTIGT!!

Åter igen på söndag. See ya




Gammal tatto blev NY

Idag va man ledig åter igen, fasen va ju nyss onsdag lixom.
Va en runda i stallet o fixade plis att båda fick jogga lite inspänt i 25 min. De såg sega ut båda två så de va nog lagom. Det va ju en ganska tuff serie igår på träningen så det e nog ite omöjligt att de känner av den.
Va värst skitvädret oxå under förmiddan när jag körde Villmisen o snöade massor, men de avtog tills de va Antons tur.
Micke kom kl 13 så fick de nya pjucks, de gamla hade börjat glappa lite med så va lagom att de blev i dag.
Alla fick gå in kl 15 för jag skulle hinna hem o duscha en snabbis innna jag skulle o tatta mig. Skulle ta in alla 3 samtidigt men när jag satte på grimmorna på Acce o Bomben så sa de swish så hade Fred gått under grinden hahahhah. Ha skritta lugnt mot stallet o så jag kunde komma jag efter med de andra två. 

hade tid för tatton kl 16 så blev jag klar typ 17.30. Det blev en nygammal tatto lixom kan man säga. För de gamla e ju så klat kvar men blev lite större o finare. han rita direkt på hade ingen skiss så vi fick till den bra ihop o slutesultatet e jag väldigt nöjd med. Bokade även en ny tid 19de Maj för jag har en till på lut hi hi, så ska vi se bara då på en skiss hur de kan tänkas se ut utanför min lilla hjärna. 

Lite bilder fån min dag =)

Ha de gött mina vänner va rädda om er där ute!










Måndag o tisdag

Igår som ORKA jag inte blogga så jag sket it ;)
Men nu ska jag uppdatera vad som jände under mina två dagar, Jobb så klart båda dagarna o hästar o stall de med. Igår skritta syss o jag barback 1 timme med mamma som gick bredvid fast de kanske skulle ha vart jag som behövt preomenden, men men en annan gång kanske. Så blev de hem o dona med mat o prata lite med Oggis =)

Idag va de träning i finspång för danne, gick kanon tyckte jag. Anton balla ur lite i en serie vi hade två gånger för han tyckte de va jobbit tror jag. Men annars va allt bra o han hade bra go i galoppen till o mellan hindrena. Min sits o överliv va som de ska i dag inget dyk ner på halsen alls, det gilla vi massor hi hi. Hade inga sporrar heller för han tål inte domm när han fäller, blir sååå känslig o får värsta skaven in på bara skinner! Satt o kolla alla tävlingar vi ska åka på under året med på vägen, så finns de vissa som e frågetäcken på för propparna inte kommit ut. Så vi får se vart efter på dom om de e några bra klasser eller ej. 

I morn e man ledig o ska va stalldräng hela dagen typ, men ska ju va o tatta mig kl 16 så till 15 får de bara bli. Micke kommer o sätter nya skor med så blire lite jogging i form av longering för de fyrbenta.

Såg att våran Linn inte fått komma hem ännu =( Fasen skulle ha kommit hem i torsdags egentligen, men nu får vi se om hon ens kommer hem tillsvi ska till Stockholm på lördag!? Tänker på dig gumman hoppas du inte ar de alllt för träligt. Kramar till dig <3
Åter i morn med ny uppdatering om mitt liv.  

Systrarna ex o kex, hi hi

Snart e de åter igen måndag

Sitter just nu o kollar Gossip o bloggar lite emellan.
Idag hade vi utsläppet av djuren så vi red o gjorde stallet klart då. Syss hade migrän igår igen så hon hade lite ont i huvudet i dag. Så jag tömma Villma o red Anton, båda gick jätte bra så i morn blire en lång skrittur innan träningen på tisdag. Båda fick gå lite bommar på volt förretsen vilket e nyttigt så man kan forma dom över.
Vi va klara 12 redan så då bar de hem o duschade en sväng.
 
Jag ville åka o kolla lite på badrumsinredning, kakel/klinkers o golv till huset men Ogge va inte så på så jag åkte själv en sväng. Jag kollade på ett golv som vi hade sett men de va ingen höjdare så de fick de inte bli iaf.
Hittade en badrumsinredning iaf som jag presenterade för Ogge så vi får se om de kanske blir den till badrummet där nere =) Det e dubbla hadfat i den så får bli en mindre i det där uppe när de  edax för det.

Deklarationerna e förresten signerade o stoppade i kuvert med K6 bilagan, så i morn ska de på lådan. Så får de bli o betala in skatten när de funkar o logag in på skatteverkets hemsida, stog bara ERROR hela tiden så jag sket it rent ut sagt!

Nu ska jag kolla lite tävlingar för 2010 =)

See ya

Jobbdagen e över....

Sitter nu i soffan o kollar om de finns nått roligt o göra, kolla på elle hålla på med, e hemma ensam som vanligt !!!! Dagen på jobbet va iaf bra gick sååå fort så de inte e sant.
I morgon blire stall o ridning kanske hus med hi hi =)

Har inte så mycket mera o säga för jag e sååå SUR!!!!! Men köpte iaf lite tröstäta i form av kesella vanlij, jordgubbar o daimchokladkaka! Så får väl sysslesätta mig med det under kvällen o aknsek ladda ner nån bra film, på Os data.

Tack för igår mina tjejer, det va riktigt nice. Vi har ju blivit så duktiga på o ungås o mysa nu för tiden, va bara Linn som fattades. Hoppas hon snart kan komma hem igen o flygen börjar gå som de ska. Nästa helg blir psrty o skoj i Estockholmo med girlsen längtar sooommm faaannn!!


See ya =)

Underbart väder

Idag har man så klart jobbat hela dagen när de vart så fint väder. Men fick va ute iaf när vi red våra hästar.
Dom kändes lite sega i dag men gick bra iaf. Kanske inte e så konstigt när de börjar bli varmt ute o så gick de ju ganska hårt igår med. Det blev iaf bommar på dagens pass, 4 stycken med ett galoppsprång mellan, nyttigt som tusan.

I morgon ska jag jobba till 18.00 o efter de blire mys med girlsen. Hoppas Monica hör av sig i morn om hur de e tänkt med mat o så, när jag inte fick tag på henne förut.

Dett fick bli allt för i dag. Ha de gött mina vänner


Fullspäckad dag!

Idag va man uppe med tuppen o fixade naglarna kl 8.00, så skönt o få dem fixade efter 1 månad. De hade vuxit skapligt mycket o de va två som va trasiga oxå. Denna gång blev de barbierosa med glitter lite uppdraget mot nagelbanden, men de e svårt o få de glittra på bilden så de syns inte så mycket.  
Efter de åkte jag förbi Däckland o skulle som om jag kunde lägga om till sommardäck, inte för de va bråttom i o med att vi har dubbfria. Men ställde mig iaf i kön o stod där ett bra tag, ellerr rent ut sagt ställde mig i kön 10.05 o åkte därifrån med sommardäck 13.00. Inge vidare o vänta så länge när man vet att de brukar va så snabba. Men de va tydligen en riktig struldag då ingen kom o bara la om däcken.
Sedan fick de bli en tur till huset o lämna däckena där ingen mening o ha dom på verkstaden när man har egen maskinhall snart. Så blev de en pratstund med svärmor om huset o lite allt möjligt, lika trevligt varje gång. Tur man kommer bra överrens med sina svärföräldrar =)

Efter de vare dax för stallet o skötsel av våra fyrbenta älsklingar. Mockade o gjorde alla höpåsar, sedan tömma jag Villmisen o Anton efter de. Så jag fick lite motion iaf, tömma ju 30 min ca med varje. De va duktiga båda två tycker jag, använde lite bommar oxå alltid bra o lägga till.
När jag fixade Villma inför tömkörningen passa de andra 3 djuren på o rymma, men som tur va fick jag in två i våra hästars hage o så fick jag tag i pysen till slut hahahhah. Så va de bara på med ELEN som finns i våran hage så de höll sig innanför staketet.

Måst hissa en foderföreläsning som vi va på igår Om St Hyppolit ett danskt foder. Hon som höll i föreläsningen va dansk med så man fick vänja sig ett tag innan mana fatta allt hon menade. Men vi fick även ett papper på svenska för varje del hon gick igenom oxå. Helt sjukt vad man lärde sig massa om saker man trodde att man kunde o foder som man trodde va bra för hästen. Som korn de va INTE alls bra för som de va som o öppna en skakade läsk när de kommer ner i magen, att 80% är socker i morötter o att man inte ska ge fetfor för de fortsätter o svälla i magen flus att de bara e som utflyllnad i magen så de kan äta mindre höselage! Så nu kanske vi ska byta foder iaf o prova deras märke, fick en foderstat av föreläsaren som hon trodde skulle funka så ska vi ha mailkontakt. Så va de allt i ett i deras foder med så man ska inte ha mineraler löst bredvid o minska havren för den behöver de inte, de ska få energi av grovfodret de får sa hon.

Tack syss för den nya headern med =) Gillar den mycket !

Åter i morgon mina vänner för nu ska de duschas o invätas GREYS


Kortis

Idag blire ett kort inlägg.
Vart i stallet med mammsen o motionerat hästarna medans mamma fixat all mockning o höpåsar =)
Anton fick gå på pezoa lite slappt för han gick så bra igår, plus att han hade ett skav av ena skänkeln efetr gårdagen. Han blir så känslig när han fäller =(
Villmisen fick tömköras (http://fruktsoppa.blogg.se) lite i dag för hon gick på pezoan igår o va såå duktig. Erica mådde inge bra så därför tog vi stallet, så de va ju inge roligt för Villmisen o gå på pezoan två dagar i rad tänkte jag då. Underlaget i padocken e bra nu så man kan börja utnytttja den vilet känns jätte bra.

I orgon ska vi på foderföreläsning på hageby ridklubb så blir kanske inget inlägg då. Hoppas att de e givande o intressant.

Hej hopp alla vänner

Slappardag

Idag söndag har vi sovit länge o slappat i soffan med datan iknät. Har kollat massa badrumsinredning, tapeter o massa annat på förmiddagen. Skulle inte åka till stallet förens vid 3 för då tar vi insläppet o ridningen i ett.
Vi va borta o red i ridhuset i dag, ett litet sockerbits hinder blev de efter o ha trimmat lite på backen innnan. Va ju så mycket folk där när vi kom så man kan ju inte ta fram saker då blir ju litet rörigt.
Anton gick kanoners men e lite att han går mot skänkeln i vänster varv, så de fick man jobba med i dag.

Väl hemma fick de bli lite matlagning o åter igen slapp vid datan. Fläskfile fylld med mozarella o feta inlindad i bacon med pasta o sweetchili sås stod på menyn. Gött gött blidde det med så missa man Gossip bara för att man gjore lite mat. Men men kanske kan se reprisen någon dag.

I morgon e de jobb igen, ska till o med gå lite tidigare för vi ska till mäklaren kl 16. Han ska hjälpa oss med deklarationen som tur e, massa o fylla i som man inte vet riktigt hur man ska göra en k6 vad e de liksom ;)

Hade en kommentar från någon som ville se bilder, men vet inte riktigt på vad persone ville se bilder??? =/
Kram på er

Sharpman, Ikea o Hööks

Idag lördag hade vi utsläpp o återbesök med antons sadel på sharpman som stog på schemat. Vi hann göra allt klart i stallet o villma blev longerad innan vi stack. Vi åkte lite tidigare så vi kunde gå en sväng på sharpman innan vi hade tid till sadeln, så kunde vi sticka direkt om de inte va nån padd jag behövde. Men som jag trodde åkte den bak lite när man hoppar, så deras råd va att jag skulle ha en brösta när jag hoppade iaf. På backen ligger den jätte bra sa dom, men skulle byta till min vanliga fårskinspadd men då utan några ilägg. Så det känns kanoners o veta att den ligger som den ska o han känns fräsh.
på vägen hem blev det ett stopp på Hööks o Ikea, första gången man gått i ridkläder på Ikea hhahah!
På hööks va de bara syss som handlade ett nytt träns till Villmisen. Så på ikea blev det 6 nya asietter o 6 stora talltikar, Ogge kom ju på att vi hade så några så va lika bra o köpa några till. För i huset kommer de bli att man kör diskmaskinen i onödan annars om vi inte hade haft ett par till.

Nu väntar jag på att Ogge ska komma hem efter o vart ute i huset hela dagen, så jag får höra vad kvällens planer är. Åter i morgon. Kram alla vänner

Freeedddaaaagggg

Åter igen sitter man i soffan o det e FREDAG!!! Helt sjukt vad tiden bara rusar förbi =)
Igår va jag o åt kvällsmat med girlsen på pappa grappa, tyvärr inte Monica men resten av gänget. Vi hade så himla mysigt o roligt, skratta fasen hela tiden åt massa sjuka saker o skämt. Åt min favvopizza Mezza Luna den e så sjukt god så fick det bli lite te efteråt. Mycket trevligt o bara sitta o ha mystid med dom. Så tack tjejer för en jätte trevlig o rolig kväll, hoppas de snart blir igen. Vi ska ju faktiskt till stockholm om typ två veckor o se på Bounce, shoppa o festa lite sp innan dess kanske de blir svårt men men. Då ska vi ha sååå sjukt roligt o bara unna oss.

Idag va det en vanlig men ganska lugn dag på worket, vilket va himla skönt. Så efter jag slutat åkte jag ut till stallet o tog in alla sex djuren. Blev ingen ridning i dag för syss va inte med ut utan va upptagen med annat o mammsen jobbade fortfarande. Så det blev bara o fixa allt o borsta av Anton all lera inför morgondagen. I morgon ska vi ämligen va på Sharpman kl 13.00 för ett återbesök med hans sadel. Hoppas den ligger som den ska vilket jag tyvärr tvivlar på lite, för den åker bak upplever jag ibland. Mest i hoppningen dock o inte när man trimmar på backen. Så vi får se vad tjejrna säger om den de e ju trots allt dom som kan.

I kväll e de sista avsnittet av solsidan =( vilket gör min såååå besviken. Älskar den där serien något kopiöst mycket, men har hört att dom skrivit på för en till runda. Så jag hoppas på det nu o att de inte ska ta sönder hela serien o få den tråkig.

Nu ska jag stoppa lite i magen så höres i morn igen.


Tisdag & Onsdag

I går va de första Danne träningen för oss, I Finspång e det vi kommer o vara härdan efter. Finns ju inget intresse för Danne hemma på VRF så vi fixade två platser i där i stället. Både jag o syss trivs ju sååå bra med han så vi tycker de e värt o åka dit varannan tisdag =D Tränngen gick bra för både syss o mig, hästarna känns jätte fräsha o pigga. Min svaghet just nu e att jag faller fram för mycket i språnget, vilket jag aldrig har haft problem med förr.
Idag va jag ledig o hade sovmorron till halv 10. sedan blev de o åka till Granngåden o köpa lite betfor för den va slut. Så efter de en tripp till Maxi o handlade lite mat, så hem o plocka upp det, äta lite o efter det ut till pållarna. Allt detta gjordes under en pratstund med Monica allts kände jag mig inte så ensam hi hi. Väl i stallet mocka jag, gjorde höpåsar, fixa kraftfoder o joggade våra pållar ute o en liten skrittur i skogen. Vägarna börjar ju bli så hårda nu så man kan knappt rida ute mer än i skritt. Men de va värda o bra få lite jogging idag efter gårdagens träning, vilket även va planen. Så när man ridit klart va de bara o ta in de andra o sedan åka hemåt till tvättstugan. Hade tid mellan 15-21 i kväll. Jag va nere o la i första maskinerna kl 16 typ, men vi e snart färdiga så de va ju lagom, hann o äta en sväng mellan nu oxå. 

Mäklaren som sålde väran lägenhet ringde förut o vi fick en tid på måndag kl 16 =9 vilken lättnad det blev att vi fick en tid så snabbt så man kan skicka in allt i tid. Så förut skrev vi ner allt som vi skulle ha med oss o la detta i en mapp. 
Boendeparkeringen kom förut oxå till Ogges bil, så nu kan vi stå utan o tänka på att man ska betala parkering. 
Nu ska vi snart gå ner i tvättstugan igen sedan ska de bli en dusch o så lite innan Greys!!!

SEE YA FRIENDS


Lite bilder fårn min dag






Deklarationen har kommit.........

Sitter just nu o kollar egenom deklartionen för förra året, fattar inte så mycket av vad man ska fylla i osv. Men de ordnar sig säkert om man kollar på underlaget vi fick av mäklaren. Han sa även att vi skulle få hjälp av honom så de ordnar sig nog, man e väl inte van o deklarera då man måste fylla i massa saker själv lixom.

Annars i dag har vi fixat morognfodring o utsläppet av alla hästarna, Emelie kom hem i morse så hon messa o sa att hon tar sina hästar i dag o insläppet. Så nu fick vi en hel dag som vi inte hade något o passa, vilket innebar att de blev mycket slapp i soffan o även en timme sömn. Skönt de med o bara slappa, hästarna med fick slappa som alltid efter en tävling.

Stör mig på våra grannar som faan just NU så de ska bli så skönt o flytta i sommar från detta. Va trött på våra grannar i förra lägenheten men här e de ju tusen gånger värre!!! Ingen visar ju någon som helst respekt för andra i huste utan man smäller i dörrar, skriker, låter hundar skälla o e allmänt störig!
Men så kan de va! Ångrar bara lite att man inte sa att grannarna va störiga när man sa upp lägenheten, de ringde ju o frågade spciellt varför vi sa upp den lixom. Så då kunde man ju lika väl ha sagt det oxå, men snäll som man e så sa man inte det.

I morgon blir de årets första Danne träning i finspång =) Ska bli roligt o komma igång!
Mera uppdatering efter det. Kram på er


Årets tävlingsdebut =D

Igår kväll bestämde jag mig för o åka till VRF o tävla. Hade sagt att jag inte ville åka för jag inte har hoppat mer än en kombination o ett enstaka hinder. men som syss sa ta de som träning när de e på hemmaplan. Så jag tog de som en träning o hoppade en 1.10 o en 1.20. I 1.10n kojm jag 5a av 40 starter så det e helt oki dubbelnolla va vi o red bara bra vägar inge räsr i omhoppningen. Så i 1.20n hade vi ett typ stopp för han började studsa o tog inte min framridning o sprang förbi hinder nr 3. Men jag e nöjd ändå, får tänka att jag for som en vante o hade inte trampet i stigbyglarna alls i sprången. Anton va iaf pigg o glad plus att han hoppa o for lite inne på banan. Ärovarvet ska vi inte prata om då va han lika galen som alltid o studdsa gärnet =)

Vi hade ju utsläppet idag o resten av passen så vi va ute tidigt o donade med allt. hann till o med städa sadelkammaren o fixa alla täcken, schabrak, lindon, paddar o massa annat. Så nu e de ordning o reda hi hi plus att de  eskönt att komma hem till ett stall som e städat, mockat o alla höpåsar e klara.
Hästarna verkade nöjda efter dagen när vi lämnade dom.

Just de ja vi tog lite bilder under tiden som vi väntade på mamma när hästarna va "nakna" ute i solen. Dert bev en hel del bra bilder =)

Nu ska vi äta lite mat. På återseende i morn =)
















Lördagen har gått........

Precis hemkommen från mamma o pappa där man bjöds på god mat =) Idag har jag jobbat heldag o de va faktiskt relativt lugnt, skönt de med faktiskt. Så när jag slutat så åkte jag ut til stallet med mammsen direkt. Det blev o mocka våra hästars boxar o fixa deras mat tills kvällen o morgondagen. Så fixade jag alla tävlingsgrejer oxå o tvättade Anton panton lite. Sedan gick jag o mammsen ut o gick en sväng med hästarna, för Anton hars stått inne hela dagen när Villma vart o tävlat. Hon va sååå fin sa mamma o syss, i andra klassen blev hon 12a till o med så de va ju jätte roligt.
jag ska faktiskt åka i morgon trots att jag inte hopptränat något i år. Men man får ta de som träning o bara hoppa runt lite.

Ogge e för övigt inte hemma o lämnade mig som vanligt ensam, KUL!!!! Men man e ju van så de e lugnt, inge o bli så upprörd över. Han vill väl helt enkelt inte ha med mig lixom, inte svårare än så.

Ne nu ska jag kolla runt på internet mina vänner, syns i morn!



2e april

Idag har man vart ledig hela dagen. Började dagen med o släppa ut alla sex hästarna, mocka alla sex boxarna o fixa 20 höpåsar. De va lite ovant kan man säga o fixa ett helt stall, men roligt va de ifa. Sedan åkte jag hem o foxade iordning mig för o åka till farmor för o äta lite mat med släkten på pappas sida  (typ den enda släkten jag har kvar). Det va roligt o träffa dom o prata lite skit o äta god mat. Så va de bara att åka tlll stallet igen o ta in alla plus  rida våra djur.

I går va de en vanlig dag på jobbet med kanske liiite mer o göra i o med päsken o allt. Så efter jobbet kom syss o hämtade mig så stack vi till djuren o fixade. Så kl 19 skulle vi va hos Tim o Erica för o fira Tim. Det blev asa god smörgåstårta som SUSSIE hade gjort mmm älskart. Till efterrätt blev de någon krämig o mastig blandning av kesella o grädde, med digestivekex i botten o krossad polkagris som topping. Han verkade nöjd med alla presenter han fick iaf =) Roligt att han blir nöjd o hoppas att vårat presentkort kan va till hjälp i jakten på en ny bas.

Nu ska jag ta o se om  man kan stoppa något gott i magen innan solsidan =) I morgon e de jobbdax igen o sedan e de två dagar ledigt wwiieee !!!!

Ha en bra påsk alla vänner. Kram kram

 

RSS 2.0