Två dagar

Igår hade vi inventering så jag hade inte tid med min kära blogg då, så nu blir de uppdate för två dagar.
Igår va jag iaf på jobbet o sedan blidde de stallet för att rida en snabbis o fixa allt. Hem o äta mat, duscha o byta bil fick äran att åke finbilen hi hi. Vi va klara kl 00 faktiskt på jobbet dom jag trodde så jag va hemma o i säng kl 00.40, så de blev inte många timmar sömn direkt men men.

Igår provade jag magnetskydden jag köpte förresten o dom passa perffa =D Klippte även sönder ett nosludd o satte på remmarna på Antons boots, för nu mera har han det på sig hela tiden inne som ute för o skydda hoven. Igår började jag även med hans nya pulver till hovarna så nu håller jag tummarna som f****n kan jag säga. 

Idag har jag haft en till början SEG dag men två Burn gjorde susen o man piggnade till vart efter så flöt de på bra. Stack till stallet när jag slutat o syss red Anton i dag medans jag longerade Villmen lite. Det e meningen att Villma ska trappa ner nu o vart efter gå i pension med, känns konstigt men bättre o sluta när hon e fin o inte när hon börjar gå dåligt o bli knackig, hon ska iaf vara kvar hos oss o de känns så himla bra. Syss red Anton så himla bra o han va fin som fasen hahha de va ju ovanligt INTE, jag som alltid berömmer min lilla pålle. Men tänkte de va lika bra att hon hoppar på han så fort som möjligt när de ändå e bestämt att hon ska ta honom. Jag ska med ha en häst o de kommer jag skriva mera om nån annan gång när allt e klart.  
 
Imorn e man ledig igen o de finns redan massa planer b la storhandling o hämntning av våra duschdörrar ÄNTLIGEN har de kommit. Bara ikealasset som ska komma med då =)

Slänger ut lite bilder från igår. C YA


Bästa pälsganset ÖB 60 KR


Snyggaste dojjan =P


Framskydd


Bakskydd


Nya pulvret som de finnns HÖGA förväntningar på


Morgonpromenad hemma hos oss






Snygggingen =)

Hunnit en del

Idag har jag faktiskt hunnit en del här hemma. Svärmor kom i morse o började klyva ved åt oss, har bara en trave kvar nu sedan ska väl klara oss hela vintern. Jag körde ett par timmar med henne tror jag de blev mellan fika o lite damsugning o torkning av golven inne. Måste passa på när hunden e ute annars går de ju inte. Ogge har även tvättat våra bilar i dag medans jag städade o hade mig.

Syss o mamma va o tävlade i Findspång i dag så jag sket i o rida o de fixade hela stallet med. Jag o syss va i Mantorp o Ikea när hon kommit hem från tävlingen o skulle shoppa lite. Först o främst va de för Antons hovar vi åkte för travshopen hade ett medel som heter EZION som tydligen ska vara dunderbra för hovarna. Man ska se resultat redan efter tre veckor säger dom. Det va syss som hittade det på internet o något forum eller nåt där alla bara sa faan vad bra o att de va värt varenda KRONA. Ja de va inte så billigt 500 spänn för 1 kg som räcker i 30 dagar typ. Man ska tydligen minska vart efetr hela tiden o ge som mest i början, så om de funkar får de bli ett vardagligt giv till honom vartefter. Men men måste prova o se iaf innna man kan utesluta de med. Ikea hade inte d evarken syss elelr jag va ute efter så de blidde bara en dörrmatta för 4 kr till våran fulingång o två plastblommor o ha på övervåningen tills vidare.  

I morn kanske de blir ridhuset för min del om inte paddocken kan användas, men de e väl inte så troligt efter allt regn som vart. Har även inventering i morn på jobbet mellan 20 o 00 säkert. Så de kommer inte bli någon bloggning i morn kan jag lova.

Sov gott med er, de ska iaf jag göra.

Rolig dag

Idag har de vart en riktig hästdag kan man säga. I morse hade vi först sovmorron o sedan åkte jag o syss till en tjej vi känner o kollade på hennes 5åring. Provred o löshoppade han lite, himla trevlig häst o hur go som helst. När vi va klara där åkte jag hem ett tag o sedan åkte vi till våra hästar vid fyra o red en sväng, blev ute lite på vägen o i gräshagen några varv. Skrittade även en sväng i skogen med dom innan vi gick hem igen.
Syss ska tävla i morn så medans hon duscha Villmisen så fixa jag hennes grejer så de gick snabbt o lätt.

Hemma nu har vi slappat o ätit pizza. Blir de rwsten av kvällen med, slappa asså inge mera pizza hahah.
Åter i morn inge mera i skriva nu


FREDAG

Igår orka jag inte blogga för de blev så sent. Men de ända som hände va typ att Anon fick laser o va hur fin som helst. Bara två små späningar som gick bort direkt under behandlingen så de va ju bra. Hade hoppats att de inte skulle vara något men man vet aldrig, kan ju va hur fin som helst i ridningen ändå.

Idag vare kortis på jobbet 7-16 NIIIICE. Åkte till stallet efteråt o klippte Anton panton så man kan hålla han lite renare, nu har han vart förjävlig rent ut sagt. Han rullar sig ju i hagen varje jävla dag o de e inge roligt alls o borsta lera varje dag innan man ska rida. Jag red bara lite jogging på vägarna i dag förresten för han va ju så fin igår så jag tror inte de va nån fara o bara trava lite i dag. Syss kom ut senare o red en sväng ensam så stack jag hemåt. Ville komma hem lite skapligt med så jag kunde äta mat o så med Ogge, har blivit så dåligt med det nu denna vecka.
I morgon ska vi rida ute för mammi e på konference med jobbet så har inge val lixom, men de får bli så inge annat. Vi ska även byta hage på dom i morgon så de får gå på vallen tack vare hans hov så den kanske kan få vila lite iaf o växa ifatt. 

I morgon e man ledig o då ska de klyvas ved inför vintern, ännu mera ved hahha har ju inte så de räcker än. Det blir roligt för oss, men bara o göra inge o vänta på. Har bokat biljetter till Ladies Night med den 25 Septermber i himpa, ska bli intressant o se vad dom har o bjuda på. Vi tog De Luxe biljetten som e mat o fördrink. Hoppas de blir bra o att showen e asa bra, många säger att den e asa rolig.
Nu ska jag slappa vidre i soffan o smälta kvällens goda mat vi fick till, kanske årets sista grill vem vet ;P
Hörs i morn igen puss o kjam


Ingelstad

Idag va jag o fixade mina naglar skita snygga blev dom o lite nytt gjorde vi med, hade en ide i huvudet som blev skitbra =D När jag va klar där stack jag ut till maxi lite o kollade på nya skor, blev ett par jobbarskor, ett par gåskor o även ett par stövlar till hösten som jag sett. Känns så bra o ha inhandlat ett par nya jobbarskor för de va fasen på tiden. De andra paret jag köpte va på rea som jobbarskorna så jag slog till på dom med. Jag sa mammas personnr på Stadium för hon har kort där, så de blev 260 kr till i avdrag hi hi de gillar man ju. Va även på ÖB o köpte nytt pälslans till hästarna o det e helt sjukt vad det e bra o billigt med, 1 lite för 59 kr o så bra. Det tror man ju inte tro lixom ÖB hahhah men skenet kan bedra ibland. Blev även en reflexsele till Mollan där för 45 kr ifall hon skulle springa bort nu i mörkret så honm syns lite.

Mötte upp Kicki på busfabriken o fick skydden jag köpte av henne med magneter i, magnetsaker e så bra till hästrana säger dom men tyvärr får man inte ha på tävling. Så man får passa på i veckorna mellan o så där. Blev en lång fika o massa prat med Kicki om allt möjligt medans Victor lekte där inne, mycket trevligt Tack för pratstunden =D

Blev att fixa hästarna på vägen hem o hoppa motion av något slag, paddocken kommer inte gå o rida i denna vecka mera tror jag. Så jävla pissigt så de blir vä ridhuset då=/

Nu ska vi laga mat C YA friends











Kunde inte låta bli o släga ut en bild på Ogges NYA älskling 4an =P

Hoppat

Idag va vi o hoppade liten bana i ridhuset o vad roligt det e o iaf kunna hoppa lite. Blev ju bara 1 meter som  max tror jag två hinder. Övade bara på att ha en bra o jämn galopp mellan hindrena o ordning på alla grejor. anton känns asa fin o glad sådojjan verkar som sagt inte alls påverka honom, han bocka o styrde som han brukar kunna göra med =D Vi hade bara fem hinder o relaterat på tre linjer, så det va bra träning för mig känner jag. Har ju kommit av mig skapligt när jag inte kan träna o tävla något nu, men nu kändes de riktigt bra o syss va på mig som e liten höök när jag inte satt upp eller så hahha men det behöver jag. Kan gärna bli lite kutig mellan hindrena lixom.

Idag kom nya IKEA katalogen så nu ska den lusläsas =P hahha finns ju säkert lite nytt som inte kunde beställas på internet o så.
Jag har förrsten blivit en sån nörd som nu mera köper aftonbladets bilaga på tisdagarna för det e en hundbok som kommer nu som bilaga. Det e olika titlar o så så jag tänkte de kunde va lite intressant o läsa om hundar kan ju lixom inget typ!! Så kan de vara lite roliga att ha i bokhyllan som ska dit i vardagsrummet med som lite utfyllnad.

I morn e man ledig igen o då ska de fixas naglar, köpas nytt pälsglans, kanske ett par boots till Anton att ha i hagen o hämta ett par magnetskydd jag köpt av Kicki. Så fullt upp kan man säga så ska de motioneras hästar med o fixas i stallet.

Nu ska jag snart duscha o invänta min älskade Ogge som e ute på äventyr med Danne haahha, men den som väntar mest e nog iaf Mollan. Puss o kjam










Måndag

Har inte hänt nått speciellt i dag jobbat o ridit typ. Anton känns kanon bra men red inte så länge för han skritta bara i går o va ledig fredag lördag. I morn ska de tydligen regna så de blir väl ridhuset för våran del, man får ju ha hinder så de blir kanske lite studs eller bommar då.

Igår beställde vi iaf alla ikeasaker till badrummet så de blir klart iår kanske. Skulle ju ha svarta skåp men valde vita till slut tack vare att de svarta inte gick o beställa på internet o att maskinerna e ju vita, så de blir nog bäst med vita skåp då. Blir en grå bänkskiva så de kan nog bli ganska snyggt hoppas jag, ett av skåpen blev med trådkorgar oxå så man kan typ ha rasiga kläder där eller liknande.
Blev även en hylla till vardagsrummet som inte fanns på lager när vi va där, så hoppas den kommer nu hem i stället.

Va nyss ute med Mollan på sista kvällspromenaden i koppel dess utom, behöver tränas massor på det. Vi har ju henne lös heeela tiden men nu när de e jakttid o så får man ju inte ha dom lösa så lika bra o träna lite i samma veva. Hon sköter sig ganska bra faktiskt men man får göra små ryck i kopplet så fort hon drar i det. Svärfar o Angel kom med bilen o skulle se om de såg några rådjur men tack vare mig o Mollan så fanns de inte en enda tror jag hahha ;) Det blev lite smått hysteriskt när hon såg hans bil iaf o började o hoppa mot den så jag fick bli riktigt förbannad på henna. Så på vägen hem gick hon o kolla bakåt hela tiden sötnosen.

Åter i morn kanske........


Lördag & söndag

Igår jobba jag o de va full fart hela tiden. Massa folk i rörelse på stan o hos oss, satt på två kassor från halv sex till tio över o såg inte ens godishyllan då=( fy faan vad folk asså heeelt sjukt vare men men vad ska man göra man måste ju bli av med alla så man kan låsa så bara o jobba på o försöka få undan så gott de går. Vakten fick säga till huur mycket folk som helst att de va SNÄNGT!!! så sura de blir när de inte får komma in 10 över o vi stänger prick. Synd bara att man måste stressa med tidningar o sådant på fem min men men de gick o nu e man ledig helgen som kommer =D

Efter jobbet gick jag ner till Monica o Olle för hon bjöd på tårta i o med hennes 25 års dag I MORN! Blev ett par jätte roliga o trevliga timmar med spel, virrpannan tror jag de hette asa roligt skratta massor o flamsa. Blev ingen marknad för min del men de gjorde inget direkt. Skulle bara gå den rundan när jag gick till bilen tänkte jag ifall de blev så tidigt, men nu va jag hemma kl 01 i stället. Mollan va sa glad så klart när jag kom hem så de blev koppel på o kissrunda inför natten o lite fejjan i sängen sedan sov jag som en stock.

Idag hade syss o jag utsläppet i stallet så vi passa på o rida o göra allt klart, så man inte behöver åka tillbax. Men tyvärr kan man varken utnyttja paddocken eller stubben pga regnet så de blev en skittrunda =/ I morn blire de väl ridhuset för våran del, lika bra o lösa kort nu för paddocken lär inte bli bättre hemma ju närmare hösten man kommer o mera regn!!

Nu ska jag fortsätta tvätt o plocka undan lite, även gå ut o lufta Mollan lite medans jag plockar mera äpplen till hästisarna. Håller förresten på o tvättar kuddarna o täckena o de har jag aldrig gjort förut så de ska bli intressant o se hur de blir efteråt, men slängde in 5 tennisbollar i tummlarn ihop med dom för de kan ju inte skada tänkte jag?!?! Står ju inge vidare beskrivning på hur man ska tvätta dom o vilket material de e så de får bli som de blir lixom. Mollan fick den 6e bollen så den ska de lekas med nu =) Hon gnäller som tusan o kastar med den i köket nu. Så bäst att sysselsätta bebisen hahah. C YA




SÖTASTE Freddie va ju med oxå =)


Snyggast man va under spelets gång =P


Sanny O milfen


Monica o Linda


Hästarna fick en hink med äpplen i hagen i dag mmm gött gött vare


Min lilla fjanton som galoppera på asfalten förbi KOSSORNA aaahhhh

TACK MINA SVÄRFÖRÄLDRAR

Ja jag e nyss hem kommen från RO där jag vart bjuden på trerätters av mina favvo svärfärldrar =) E ensam hemma så skulle bara ringa o kolla om de visste ifall någon satt på pass ner mot vattnet, för jag hade tänkt ta Mollan o gå en promenix. Så blev jag bjuden på middag av dom för de va redan utanför Ro då med Angel, va bara o byta om lite snabbt o lämna Mollan igen. Men gud vad trevligt o gott de va, gillar Ro skarpt.

Idag vare som igår på jobbet o gick i ett vilket märktes tydligt för ALLA va helt slut.
Jag skulle rida i dag men syss ringde o sa att de va ganska kört både på stubben o i paddocken, så jag tappa suget helt då. Ville ju rida men ingen ide om de e så himla mjukt ju. Stannade bara o lämnade hinkarna med äpplen plus ställde fram fodret. För de hade inte syss gjort eftersom jag ändå skulle ut när jag slutat.

I morn blire jobb 7.30-18.15 o efter de till Monica o fira henne. Ska även gå en sväng på marknaden o glo lite i morn med, alltid roligt o glo o glane lite =P

Ne nu ska jag stänga av datan o sova lite. Mollan får sova på Ogges sida i natt fast på en filt.
NATTIS NATTIS ALLA


Mollan kollar på Sista dansen hahhah


19/8

Jobbat 7-17 i dag o de har vart världens drag påt, kan tro att de va löningsfredag eller nått. Men de e ju pga augustifesten så det e bra o leva med o köra gärnet.

Fixade stallet på vägen hem så syss kunde va ledig från stallet o roa sig lite på stan i stället. De fick en vilodag i dag för de har gså bra i veckan i övrigt, ska rida i morn igen. Så har Anton fått början till lite skav av remmen man spänner booatset med oxå, så ska ta ludd i morn o sätta dit.
Väl hemma blev jag mött av en jätte glad vovve som stog i fönstret på övervåningen o kollade på mig innan hon sprang ner fort som tusan till mig. Slängde bara in varorna jag köpt tidigare på lunchen o gick sedan ut o lekte med henne. Passade även på o resa upp på gräsmattan under träden på äpplen, blev tre hinkar som ska med till stallet i morn. Så hästarna kommer nog bli suuuperglada då, helt tokiga i äpplen ju.

Nu kom Ogge hem från jobbet, blev lite senare än vanligt kan man säga dom höll visst på o mecka lite med någon lastbil. Men lagom till maten iaf hihiih idag blire pannbiff, potatis o sås ska se om de blir bra denna gång. Jag e inge vidare på köttbullar o biffar som ska stekas o hålla ihop med. Men de går säkert o äta if?!?!?

Har även laddat tvätt o diskmasin när jag kom hem, så lite nytta har jag gjort hemma.
Ne nu ska jag fortsätta med maten så den blir helt färdig. C YA

 

Inget internet

Vad sjukt det e attt man e så himla beroende av datan o internet framför allt! Vårat internet pajja nämligen när de åskade, så i dag va jag o fixade en ny sladd bara för det, va bara att det den som inte funkade.
Idag va man ledig som vanligt för övrigt o då va de gax o åka in till syss o klippa o färga lite så man ser vettig ut igen. Blev en blekning på hela håret så nu e de röda koppar igen o de som va koppar blev lite åt de blonda hållet. Så himla bra blev de o exakt så som jag vill ha det =D Fick även leka lite frisör själv o lägga i hela håret på syss medans mitt satt i, roligt va de o lite svårt de första dragen men de gick ju bra till slut. Man måste ju bara vänja sig vid o lägga i med en sådan pensel.

När jag va klar hos syss stack jag till Bauhouse för o kolla om våra duschdörrar va på g eller inte, skulle ha kommit hem den 3e sa de. Men de va så att de inte hade funnits några o levera till dom så därför e de försensnade tills nästa vecka. Killen jag pratde med att att jag fick lämna tillbax den men de vill vi verkligen inte, den va ju så billig o bra så vi kan vänta en vecka till.

När jag va färdig där blev de Hageby o Kell & Company för sladden till internet o vilken service jag fick där då heeelt sjukt BRA!!! Jag hade med mig både modemet o sladden eftersom vi inte kunde se vilken som va trasig så de tog fram en sladd som passa våran udda storlek till slut o provade den så den funka till modemet. Fick även 100 kr rabatt på sladden för "den va öppen" eeehhh eller hur att den va innan dom öppnade den hahha, men tack tack säger jag.

Blev en tur till stallet nöjd som jag va med sladden o 3 cheese hahha mellanmål som INTE heter NYTTIGT =P
Red på stubben nedanför stallet o han gick kanonbra, lite övergångar mest o stora galoppsprång blev det. Dojjan funkar kanon förtfarande o han verkar trivas med den oxå.

Väl hemma har jag inte gjorty så mycket, pratat med svärmor som va här o lånade våran tvättmaskin o tummlare medans jag va borta. den står ju bara när jag inte e hemma så varför ska hoon inte använda den lixom.
Så nu håller jag på o steker pannkakor =) vaddå barnmat hihhih.

Igår förresten så va vi i ridhuset o hoppade lite, jag hoppa inte ens 1 meter tror jag för man vil inte att han ska trampa snett ju med dojjan. Men de va en liten bana med relaterade avstånd så man bara kunde känna på han lite o flyta på. Han gick bra men va lite matt i slutet för de va så himla varmt o kvavt igår =/ Villma deremot asså hon e ju inte sann, kan inte tro att hon e 19 år! Hon va på som faan o nästan studdsa när Erica höll i henne, men roligt att hon e så pigg trots sin ålder.

Bockjakten e nu mera igång så Ogges pappa knäppte en direkt "bambis pappa" som jag säger hahhah, jag som e lite svag för dessa söta djur. Så nu hånger den här hemma hos oss o e allmänt DÖD, va o tittade på den förut men höll mig på några meters avstånd. Molly tycker den e så fin iaf o hoppas att de får ta med henne nån gång nu under jakten så hon får spåra lite, hon e tydligen så duktig på det o hon älskart med. Inte för art jag önskar att de skadeskjuter ett djur men ändå. 

Det va några dagars uppatreing o nu ska jag fortsätta steka pannkakor. Hej mina vänner 


Badad anton efter ridturen


Helan o halvan, markant skillnad va?!?!?


Ja o här ska duschdörrarna o duschstången dit när de har kommit


Här saknas bänkskiva o skåp som kommer de med vart efter

Måndag igen

Vanlig dag på jobbet med lite roligt som hänt =) Säger bara ankan shiiitt asså att ma kan släppa ut folk på gatan som e helt fel i huvudet. Fattar inte att folk inte kan förstå att om ma snor hos oss så e man portad o punkt slut, nej då då ska man fejka att man svimmar o att man har ont i hjältat om faan vet allt. Ut med packet bara!!! Så nu får vi se hur många gånger till hon kommer komma in lixom, bara i dag två gånger utan o fatta så polisen fick komma till slut o ta med henne för jag, Ullis o Kicka inte ens fick ut henne ur butiken. Aja nog om de, va ute på Jysk o skulle köpa en skänk till köket i dag efter jobbet med men den faan inte hemma så fick eställa den. skulle dessvärre ta tilll slutet av September men men bara o vänta den kommer för den kommer passa kanon tror jag=)
Åkte även förbi en butik o kollade en bardisk till barrummet som Ogges pappa sett o den va rätt fin, så nu får de diskuteras här hemma så får vi se vad de blir för beslut.

Skritta en tur med syss med o de va lagom i dag för de va inge vidare väder så i morn blire ridhuset=D Kul kul syss skulle hoppa lte men jag får väl hopp lite sockerbitshinder som max typ.

Dom här dagarna som gått sedan 18åringen körde ihjäl sig på Arkösundsvägen e de nästan alltid folk där när man åker förbi, massa blommor o ljus i vägkanten oxå. Jätte fint,synd att ingen kunde förhindra att han skulle sätta sig bakom ratten igen så detta hände.

Åter i morn inge mera o skriva nu.


Lördag

Igår hann jag inte o blogga något för vi va på jätte trevlig kräftskiva hos Danne o Sandra =D
Hann inte rida heller så syss fick ta stallet ihop med mammi så fick vi fixa i dag ihop i stället.
Blev en premiärtur på stubben med dom i dag o shit vad det e härligt o rida på den, hästarna blir ju så himla gladda o taggade till max med. Jag red inte så himla hårt i dag utan mest lite störe galopp o bara att han skulle va mjuk i sidorna. Det va andra gången jag red med bootset nu o jag la i lite mera ludd denna gång så nu sitter hoven kanon i de, han verkar inte störas av den heller. Han rör sig ju som vanligt o känns som vanligt när man rider så hoppas att de kommemr funka nu. Det va ju ganska kvavt o varmt i dag så de fick en välförtjänt dusch o lite Mash innan de fick gå ut, gissa om Anton rulla sig o blev helt brun då hahha sketa snyggt vekligen =P 

Vi va även på granngården o köpte lite spån o en liten förpackning med biotin som vi ska prova till Antons hovar istället nu ett tag, får se om dom blir ännu bättre då?!
Så nu e stallet klart för dagen om i morn har vi insläppet så då blire lite ridning igen =)

I morn ska vi upp till Stockholm o hälsa på Ogges syss Maia, har aldrig vart hos henne så de ska bli kul o se hennes lilla lya. Hon ska byta kökså därförskulle svärfar upp o kolla lite på vad hon skulle riva o så innan, så passa vi på o följa med oxå.

Tvättmakin o torktummlare e på plats nu o inkopplat så nu kan vi TVÄTTA hemma wwiwiieee vad nice de känns då=) Så nu ska bara bänk o de beställas från Ikea så de blir helt klart.

Åter i morn kanske C YA


Dojjan ;)


Dojjan innuti


Anton panton





MMMM gott gott med Mash








Vaddå snygg hahhahha ;)


RIDIT!!!!

Idag har jag vart o ridit min lilla polle =)  wiie vad roligt de va o bra att de där bootsen passa så jag iaf kan rida hemma lixom. Blir o trimma hemma o hoppa igen när skon e dit, bara se de positiva med det.

I morn e de jobb o kräftskiva på kvällen som gäller =) blir roligt tror jag.

Har fått önskemål om lite bilder på huset men har inga från när vi flyttat in utan bara innnan o så ser  de ju inte ut nu. Har bara de här två nedan på vårt vardagsrum så som de ser ut nu iaf, fattas bara en persien i fönstret bakom soffan =P. Ska ta lite nya bilder någon dag o lägga ut lite. Kram på er






Debut =)

Idag va jag uppe tidigt o cyklade en runda med Mollan innan jag åt frukost o hon sprang så glatt framför cyklen. Sedan in o äta frukost o plocka undan lite reklam o bäddade sängen. Damsög även o torkade golvet en sväng o de va välbehövligt när man har hund o de har vart blött ute. När jag höll på o städae så ringde svärfar o bjöd mig på middag uppe på RO i Husby. Så jag gjorde klart o stack upp o mötte båda svärföräldrarna =) Mycket trevligt va de o maten va god den med. Tog dagens alla tre o de va fisk, potatis o dillsås, TACK FÖR MATEN glömde säga de förut som vanligt =)

Stack sedan hem o lekte lite med Mollan o kollade badrummet när Ogges pappa höll på där.
Vid 14 ungefär kom Petter o Martin från jobbet o hälsade på. Vi gick en liten rundvandring ute o innne så fika vi oxå, hann även med o hoppa lite på studsmattan. Petter tog även med sig vinterdäcken till Mazdan som va kvar här.  

När de åte gick jag o Mollan in en sväng så satt jag vid datan lite. Jag fick förresten tag på ett par boots som man trär på hoven igår. Så de va rätt storlek med =) wwiiiee säger jag bara, så nu ska syss hämta dom åt mig i morgon. Tur man har fejjan så alla ridtjejer kan hjälpa varann. Dom e begagnade men kanppt använda så det e ju kanon, så lite billigare än de nya som kostar 1900 på Hööks. 
Så i morn ska de ridas med dom YES!!! 

Va även i stalllet med syss förut o tog med mig Mollan bara för o se hur hon reagerade. Hon skällde massor först o fick sitta kvar i bilen tills allt va mockat o höt va gjort. Så tog jag ut henne under tiden när syss red lite i kopplet, andra gången bara som hon har koppel på sig sedan vi flyttade ut till huset. Men i alla fall hon skällde lite på Villma när hon red i paddocken o lite på Anton inne i boxen. Men hon hälsade faktiskt på dom sedan o slutade nästan helt o skälla oxå, så hon måste ju vänja sig helt enkelt.  Så mest e de ju att hon e rädd för dom när hon kommer nära o så har hon aldrig vart så nära någon häst nån gång heller. Så e hon ju van att jaga så kanske inte konstigt att hon skäller, de får man ju inte glömma.

Jonas ringde förut o kollade så jag ahde koll på att jag öppnar i morn o tur va ju de. För de va inte markerat på schemat att jag skulle öppna så jag hade inte ens sett det. Så i morn e de 6-18 som gäller =) Ska bli skönt o börja 6 för de e så himla bra med min avdelning ju, men lite segt o gå till 18 då men men bara o köra.

Hörs i morn


PUSS PUSS o så snabbt iväg därifrån ;)

PISSDAG!!!!

Japp i dag e de pissdag med häst utan baksko, som inte ens går o sätta dit så har inge mera o säga än FAAANNNNN!! Så slänger ut några bilder på badrummet hur de ser ut än så länge!
Observera då att allt bara e provmonterat o de står massa saker framme o att allt ska städas innan montering, men ett smakprov iaf =)


Handfat, spegel o toan e bara provmonterat så de ska passa


Här ska duschen o dörrarna dit vart efter


Här ska det dit två skåp med en skiva o hov på, tvättmaskin o torktummlare under


Blivande garderob med skjutdörrar


Här ska de dit en dörr in till pannrummet o handdukstorkar på de gråa partierna

9/8-10

Idag va min första arbetsdag efter semestern o den gick galant va trots allt kortisdag 6-16 =D Trodde att man skulle ha kommit av sig lite mera men nej då, kändes typ som att jag hade vart ledig över helgen barra. PLU nummrena va väl inte så ihågkommna i kassan , men bara o slå upp dom o köra vidare juh.

Efter jobbet åkte jag till stallet på vägen hem o gjorde allt klart till syss, Anton har ju atppat en sko så jag kunde inte rida =( Hoppas att Micke svarar på mitt mess i morgon så han kan komma så fort som möjligt.

Ogge har haft semster i dag o ska ha i morgon med tydligen, skönt för han så kan han tracka mig massor oxå =P
Han o hans pappa har jobbbat på med badrummet i dag så nu e eluttaget vid spegeln dit, el dragen till spegeln, en dimmerknapp till spottarna dit o all fog e borttorkad o plattorna e vita igen =)

Har inte så mycket mera o skriva i dag så BYE BYE

Trevlig kväll

I går va Carro o Robban här o de va super trevligt, lite spontanbesök som bestämdes dagen innan=D Det e alltid roligt med lite besök o grillning blev de med, tyärr va ju inte vädret med oss så vi fick sitta inne men de va oki ändå.

I går foga vi badrumsdelen i badrummet o i morse tvätta jag o svärfar av det =) Blev en grå fog mot de vita o tror de kommer bli bra som tusan, skulle ha vit egentligen men de såg för taskigt ut så de sket vi i. Idag har vi fogat garderoben som vi kallart för det ska bli en där. Nu tog vi lite pause o svärfar stack till stan för Ogges farmor hade blivit inlagd på sjuikhuset i går, så skulle han passa på o köpa en hink med fog till för den vi hade räckte inte till de sista.
Jag målade även ytterdörren på utsidan igår på framsidan av huset så nu e den klar med o det känns bra.
Jag har även målat fulentre dörren vid badrummet på insidan mellan fogen torka lite o skulle dras av en omgång. Så nu ska den bara torka o dras en gång till på insidan, blir utsidan med vart efter. 

Igår red jag inte Anton för mammi o syss tog stallet för vi skulle ha besök. Lagonm med en vilodag för han, red ju lite lägre pass i fredags med. Han hade tydligen tappat en baksko i går med så nu hoppas jag att den kan bli påslagen så fort som möjligt. Så himla typiskt att han tappar en sko nu när ha e igång igen o känns fräsh. Men  sånt e livet. 

I morn ska jag börja jobba igen o de ska INTE alls bli roligt kan jag säga när man haft semster, men man kommer väl it ganska fort. 
Ogge skulle få en semsterdag i morn för han hoppa in o jobbade lite på sin semester, så han rets lagom mycket nu kan jag säga =/ Men då kan ju badrummet bli klart denna vecka med om han e ledig i morgon. Har fortfarande inte fått duschdörrarna men de kommer väl hoppas jag. De skulle komma den 3e men vi har ite fått nått sms om att de har de, för vi skulle få sms sa dom när vi beställde dörrarna. 

C YA   


MINA sötnosar


Någon som vet nått bra medel o få två såna ljustakar riktigt blanka???

Ikea

I dag bar de som sagt av till Ikea för o fixa lite möbler o kolla in en dela annat med så klart.
Kom hem med lite smått o gott iaf men lite besviken på att hyllan vi ville ha till vardagsrummet inte fanns hemma. Men vi ska iaf beställa lite med hemkörning så den får komma med då hoppas jag. Hallen e iaf klar nu för vi hitta en möbel dit, kanske aningens för stor men men den får duga blev helt oki ändå.
Ska bara hitta en blomma eller nått liknande till nya möbeln sedan e jag mera nöjd, nu fick jag ta en prydnades grej så länge.

Har ridit min underbara ANTON i dag med wwiiee fortfarande wwiieee o asa bra känns han med. Red ett lite hårdare pass i dag på banan men mest lösgörande. Han skötte sig kanoners men lite lite bjudnng o motor i dag
bara, men de kanske kommer när han börjar ridas som vanligt igen. Nu ser vi fram emot nästa tävling o hoppas att de inte blir nått förhinder.

I morn kommer Carro o Robban till oss o grillar lite, så hooppas att de blir uppehåll då.
Badrummet ska fogas i morn med jjippii o sedsn ska bara grejerna dit!!! Längtar som fasen tills tvättmaskin o torktummlare e dit. Ogges pappa har gjort så himla bra jobb o slitit massa, speciellt denna vecka när han haft så himla ont i ryggen så han inte kunnat gå upprätt. Hoppas han vet hur glad jag e för hans hjälp!

C YA


TOOOORSDAG

Idag satt jag o kolla mina vanliga bloggar som jag läser dagligen o har ligger under favoriter. Fick då se i två tjejers bloggar om elaka komentarer som de fått. Den ena e en häst tjej o den andra en tjej som jobbar i en butik i city. Häst tjejen e så himla duktig o flitig med sin häst o lägger ner massa tid o träning på den för att den ska bli bra. Hon har inte kommit då bra överrens med sin häst i början o han va den som typ bestämde, men nu efter o ha haft den bortlämnad ett par veckor så funkar de superbra.
Men nu hade hon fått ännu en elak komentar SOM VANLIGT!!! Hon har inte alltid haft de så lätt ju va faan alla gör ju så gott de kan med  sina hästar o stävar efter sina mål. själv tycker jag hon gör så himla bra jobb med sin häst o rider så himla fint. OMm man e så himla avundsjuk så sluta för faan o, läs eller så kan man läsa utan o skriva massa taskiga ANONYMA kommentarer  om att hon dödar sina hästar. Aå jävla patetiskt o inte kunna stå för sin åsikt om man nu måste kommentera.

Den andra tjejens kille hade skrivit ett inlägg om att alla skulle skita faan i att hon hade gjort ett bröst lyft. Tydligen hade hon fått sin en känga med om att hon gick runt med sina plastuttar eller vad de va o faan så jävla förbannad jag blir. Hon har inte gjort det för någon annans skull utan för sin egen!! Så ska man för faan inte behöva stå o förklara sig om vad man gör o inte gör i sitt  liv o med sin kropp.

Va bara tvungen o skriva om detta för jag tycker så synd om de som bloggar så får de bara skit för andra inte tycker om o läsa om vad de gör o inte gör i sitt liv. Alla kan väl nte tyckas om vad alla gör men va faan sluta va så himla elaka mot dom då!!! Så de som jag tycker e de värsta e ju att man fortsätter o läsa bloggen i fråga om man stör sig o tycker att de gör så himla fel. Men nog om detta o hoppas att folk kan bli lite snällare mot andra, speciellt om man inte ens känner personen mer än genom bloggen. Har själv fått lite skit för min dock inte genom komentarer utan direkta påhopp mellan fyra ögon!

Detta e iaf min dag:
-Städat upp lite efter kaklingen vid "ful" entren
-Vart i stallet med syss o ridit en joggingtur på banan = LYCKA till 100 %
-Lekt med Mollan
-Kolat när Ogge o svärfar kaklat de sista
-Hjälpt till o torkat liite fog på de mörka partierna
-Kollat alla tätningslister runt fönster o ytterdörr på undervåningen
-Grillat o haft en underbar middag med min sötnos
-Besrämmt att vi ska till IKEA i morgon =D
-Ätit nyplockade hallon från landet med glass
-lagt märket tll hur mycket pant vi samlat på oss under semstern =P










Firar



Firar de sista futtiga semesterdagarna för dett år med lite cider. Plus att hästrarna va fräsha i dag när syss o jag red en liten tur ihop =)

Det va allt för i dag =P

Två bra dagar

Igår va jag i stallet o RED kan ni tänka er REd fasen asså vilken LYCKA de va. Red Anton bara en kortis i trav o skritt ute på en mjuk grusväg med gräs på mitten. Han va pigg o glad så nu hoppas vi att de inte ska vara någon fara längre. Syss skulle inte ut till stallet så jag passa på o rida Villmisen samma runda, hon va PIGG kan man säga fy fasen o dum som jag va tog jag inte graman heller. Men de gick ju bra iaf fast de va på vippen att jag inte kunde trava med henne för hon va på tårna hela tiden. Men det e ju ett gott tecken att de e pigga o glada, Villma som brukar se så leden ut om hon inte e okej.

Sara o Adde har vart hos oss två dagar o de har vart kanon skoj o lite dricka på de med, så TACK för två roliga dagar fyllda med massa skaratt, dricka o kortspel =D
Det va bara bestämt att de skulle va måndag till tisdag men blev en till natt så jag fick smita iväg o fika med tjejerna en snabbis igår. För vi hade beställt en present till Monica o Olle som inte hunnit komma till förra gången vi va där så vi planerade in det denna vecka. Freddie har vuxit på sig massa nu o e så SÖT lille grodan, han lukta massa bebis oxå så mysigt e de. Han va som vanligt runt i allas knä o mös eller aa sov hela tiden nästan.

Nu blir de åter till vardagen o jag e redan rastlös kan jag säga. Men inte att glömma att de bara e FYRA dagar kvar av 4 veckors semester!!!!! FY vart tar tiden vägen egentligen o solen försvann med tiden oxå. Hade så gärna haft lite mera sol så man kunde fått lite färg iaf under semestern men men blir till nästa år kanske =P
C YA







 


Kortis

Idag har jag vart i stallet en sväng o bara fixat allt till syss nu i eftermiddag. Skulle ha ridit en joggingtur men vädret fick mig att lägga ner det. Brukar inte va så bang när de gäller vädret men de bara vräkte ner o allt blir ju så himla jobbit då=/  All utrustning ska smörjas upp direkt för att de inte ska bli så stelt. Så va ju hästarna redan helt genomsura när jag kom o jag gillar inte o lägag på sadel på en blöt häst heller. Så helt enkelt sket jag it hahah.

Hem o donade lite städade en sväng med, hann även o plockla undan lite skit som låg o drällde. Konstigt de där att man alltid lyckas lägga saker på ställen där de inte ska vara, det kan ligga där så länge o de där länge blir LÄNGE =P

Mollan har inte vart ute speciellt mycket i dag o de märks på henne för hon blir så deppig o bara ligger på golvet o kollar med bambiögon på en. Så blev de ännu värre när Ogge åkte med för hon e ju Ogges svans nu mera hi hi.

Snart kommer Sara o Adde till oss o i kväll blire taco o lite dricka, eller aa lite o lite kan nog bli en del tror jag om jag känner min gubbe o Adde rätt. Men tyvärr ska jag va i stan 9.00 i morn o fixa mina naglar, blir en tidig påfyllning för hon ska på semster. Känner att jag inte kommer klara 6 veckor brukar bara funka 4 typ, så lika bra o lägga på lite så de e på säkra sidan.

Ha en trevlig kväll mina vänner


Söndag

Idag har jag skrittat min lille pålle igen, han känns fortfarande fräsh PEPPAR PEPPAR =)
Ogge o jag har även klyvit lite ved o inte gjort ett skit mera här hemma. Så jag e skapligt rastlös kan jag säga. Går ju in på 4de o SISTA semester veckan i morn med så nu ska saker o ting ske om de ska hända nått!

Ogge har iaf gjort våra gamla korgar som vi hade på hatthyllan till kan ni gissa.... SVARTA o gamla hatthyllan med blev svart tills vi hittar en ny. Mycket gammalt som blir nytt hos oss men det e roligt att man kan göra saker nya med hjälp av lite färg.

I morn kommer Sara o Adde till oss o ska äta, dricka o umgås lite. Ska bli roligt o bara va på kvällen så får vi hoppas att de inte kommer så mycket regn så vi kan grilla lite, annars kanske de blir lite tacos eller nått gött.

C YA







RSS 2.0