Idag har

jag ridit båda hästisarna ut o dom va jätte glad. Conny va så sjuuukt het så de gick bara att trava på han, fick göra halt eller halvhalt hela tiden för han va så på. Men dom ska ju vara framåt så inte för de men de blir lite mycket ibland med.

Fick elen tillbaka i stallet i dag med =) Fanns nämligen ingen igår morse när Johanna kom o skulle släppa ut dom.
Så en elektriker va o fixade de åt oss i dag när jag kom så nu e de tillfälligt tills de får kolla över den efter nyår sa han. Tur de inte e så kallt nu så vattnet frös för oss, e en bit o bära från panget o ner till stallet ju.

Ne nu ska jag ladda inför morgondagens jobb 7-18 o en stallfri dag (kors i taket) hihihih. E så sjukt sugen på o klippa mig IGEN ;P vill ha nån form av sidecut ju eller syss vet vad jag vill ha vi ska bara få tid o fixa den!!

Hej på er




På tiden

Nu har jag nog slagit rekord för o inte ha bloggat på 6 dagar!!!!

Men får väl dra en vekouppdatareing ;P

Julen va bra o lugn, vi va 14 pers hos oss på julafton o de va kanonlyckat. Alla hade med sig lite mat var o det va jättegott. Tyvärr äter man ju så man håller på o spy rent ut sagt men va fasen de e ju bara jul en gång om året, som tur e! Juldagen o annandagen blev slappardagar med lite mys o bus hemma. Skönt att bara få vara o så klart fick vi ju röja lite hemma med efter all mat o dricka. Vi hade ju inga julklappar mer än ett var för 100 kr som vi typ bytte med varann.

Eftersom mamma, pappa, jag o Ogge hade fyllt år innan så vi fick ju lite presenter med :)
Jag fick en lila morronrock från chili, en tröja från Lindex o ett par bokstäver till båda toadörrarna den ena WC o den andra BATH. Men Ogge va nog den som blev mest paff då han fick massa saker till vårat kommande barrum, så nu får vi sätta fart med det :)

Hästarna fick en skrittur på annandagen ute innan hade de vilat hela veckan, vilket de va välförtjänta av eftersom de gått så himla bra innan.

I måndags så skritta vi barbacka i joggingform på båda i den höga snön inne i paddocken, va ju så himla disigt så vi ville inte rida på vägarna då när man inte ser ett skit.

Igår blev de ridhuset o de gick bra båda två men de märktes direkt att de vilat ett par dagar. Conny gick däremot direkt in i släpet både dit o hem så hans vila va nog bara till nytta så han fått smällta allt som hänt innan.
Vi hade ju lite pyssel när vi skulle fixa hästarna med eftersom de inte finns någon el i stallet, den hade tydligen vart borta hela dagen :( Inge vidare när man som inhyrd inte vet vad man ska göra eftersom hela familjen e bortrest som vi hyr av.Så får man inte tag i någon av dom på telefonen heller :( Största problemet e ju om vattnet skulle frysa för då blir de verkligen jobbit, får bära en skaplig bit från hundpensionatet o ner till stallet. Så e de ju sex hästar med, dom dricker ju minst en halv hink med när de kommer in från hagarna var.

I måndags va jag o fixade nya naglar så nu behöver man inte skämmas på nyår, bara parta parta :P
Blir en lugn nyår tror jag med vänner o god mat, ja lite dricka med så klart. Får se hur de blir med Mollan oxå tycker ju lite synd om henne o vara ensam hemma hela kvällen.

Nu ska jag ta tag i dagen så får ni mera uppdate i morn. Ciao


Mitt skal jag klickade hem till min älsklingen


Nyårs naglarna :)


Bokstäverna till våra dörrar, lite gamal stil som passar perffa

Frågestund?!??!

Känner att jag inte riktigt har tid o skriva så mycket här nu denna vecka. I dag har jag iaf köpt julklapp till mig själv i form av fyra nya tröjor alla från Gina =D
Känns som jag bara har sommartröjor o tunikor så nu e jag lite mera rustad i denna värme ;P
Blev även ett par coola örhängen som jag trivs kanoners med, lite spreciella då man har en lika stor platta på fram som baksida. Så hålen töjs ju ut en aning med.
I morn ska jag jobba till 17 sedan e de ledigt fredag till söndag o på fredag ska vi vara min familj, ogges familj o tims familj hemma hos oss o äta lite gott o umgås =) Inga juklappar som sagt o fasen vad skönt det e o slippa de!!!

Kan ju passa på o ha lie frågestund om de kan vara intressant nu över julhelgen!

God jul mina vänner


Coola va, lite udda om inte annat


Dagens outfit på JOBBET =)


Inte våran månad

december INTE!!!!

Fasen vill bara att de ska bli nytt år o alla motgångar ska dra nån stans.
Hästisarna får nog vila denna vecka som de ser ut nu iaf, kanske nån tur ute om vädret e bra i mellandagarna=)
Jag e ju bara ledig fredag-söndag sedan e de påt igen på måndagen o köra gärnet.

Den 15-16 januari ska Conny få sin första hoppträning en tvådagars kurs till o med =) hopppas han sköter sig bra o gör framsteg även då!!

Vilken NÖRD jag har blivit sedan min nya älskling kom till mig, heeellllttt sjukt hi hi. Kollar fejjan, bloggar, e på msn mm mm typ HEELAAAA tiden känns de som. Men gud va nice de e! Tack igen min Ogge älskling, du e mitt allt!!!



Lördag & Söndag

Igår lördag va de ridning o lite fix här hemma som stod på schemat innan de va dax för julfest med Ogges jobb.
Vi va i ridhuset o red som vanligt o det blev upphöjda bommar på rakt spår, som träning för dom.
Conny som gjorde debut på bommar i varje steg gjorde dom upphöjda superbra! Han e så himla klok o fattar direkt att han ska göra vissa saker efter att han fått göra de en gång. Han va även jätte snäll o lasta o hela den biten, börjar även kunna stå still när jag ska sitta upp o går inte iväg efter jag sat mig i sadeln.

Julfesten va jättemysig o trevlig =D Lena hade gjort massa god julmat som vanligt o de va smarrigt.
Blev en lugn kväll trots att vi va hemma halv två tror jag, men det e skönt de med e ju lixom en dag i dag med.
Ogge o de andra grabbarna fick även en fin GPS i julklapp =) Vilket e så himla bra att han men kanske inte nått man köper direkt. Tack så jätte mycket!!!

Idag hade vi utsläppet så e blev ridning i ridhuset trots detta väder men de va ingen fara med de ju.
Blev lite jogging o övning att byta galopp över en bom i dag med Conny. han har faktiskt gjort några få byten utan bommen men bommen e ju ett bra riktmärke.

På vägen hem stanna jag o hämtade pizza plus tog en snabbrunda på Ica. Ogges föräldrar va här och åt med oss med. sedan städade jag o svärmor inne innan jag o svärfar stack ut i skogen o skulle hämta en gran. Så man kan säga att de va svärmor som städade o vi pilsade i snön. Men jag gjorde lite iaf o torkade golven i tre rum på undervåningen.

Vi lyckades hitta en gran som fick följa med hem men vi får se om de kan hittas en finare för den e lite gles ändå. Det va dåligt med sådana som inte va glesa så de va den bästa tills vidare. Tack för all hjälp i dag!!!

Nu ska jag unna mig lite glass medans jag listar ut hur man kan hitta filmerna i nya mobben, så d ekan lägags ut på bloggen med om de vart bra. Kram o hej på er


FÖRBANNAD SÅ DE HETER DUGA

på vårt jävla fittförsäkringsbolag vilket e Länsförsäkringar för övrigt. För som alla vet så har vi ju ingen bil för tillfället eller ja vi har en lånad från en kompis tills vidare. Idag har Ogge pratat med försäkringsbolaget o den idioten som han pratade med sist då om när vi fick slutpriset, så säger han att vi ska vända oss till Söderbergs så de kan fixa en bil till oss. Men grejen e ju att de inte finns någon till de priset som de gett oss säger säljaren då, så Ogge ringer tillbax o tjaffsar om de med han på LF igen. Då höjer han med 3000 o säger att de e för mycket vi får då o att det e sista budet. Så sa han även att de spelar ingen roll hur lång tid de kommer att ta för oss att få en bil, för vi ska bara ha en likvärdig!! Detta tack vare att de e vagnskadegaranti kvar, villet både e bu o bä i detta fall. KUL jävla idioter asså blir så less så nbu ska vi byta försäkringsbolag! Vi har asså; 2 bilförsäkringar, 2 olyksfallsförsäkringar, 2 livförsäkringar, gårdsförsäkring o alla lån o bankgrejer man kan ha hos dom o blir så sjuuukt dåligt bemötta i detta!!!!

Vi ska heller inte betala några jävla 6000 i självrisk fick vi mail om NU, NU va faan 1 månad senare fuck them!
Vi hade även rätt till hyrbil förmånligare än vi har betalat nu, så nu ska vi faan kräva tillbax pengar från dom med.

Vi va även hos polisen igår o jag fick berätta min version av händelsen o Ogge va med oxå så han tillade lite med, känns bra att man vart där o fått svar på lite. Så än så länge e killen som körde på oss misstänkte för GROV Vårdslöshet i trafik!! Men han sa att han inte mindes att han vart såå nära på att krocka 3 GGR innan han körde in i oss. Polisen sa även att de tre hade ringt polisen o rapporterat in de med så det va mycket bra! Plus att en av dom va polis med som han höll på att krocka med, så man hoppas ju att de väger tungt!!!

Så nu e de bara att vänta o se tills efter alla mellandagar o skit tills de händer nått mer, alla som va inblandade ska lämna sin historia o sedan ska de upp till åklager innan de blir nått mera av det iaf. Men hoppas att han blir fälld gör man ju! 


Våran SJUUUKT SAKNADE bil =S

15/12 2010

Idag va man ledig o schemat va fullt som vanligt från morgon till kväll känns de som.
Va iaf i stallet kl 9 då hovis kom o de gick nya skor, Conny fick gå barfota bak till nästa gång för han har ju så bra hovar. Så e de ju faktiskt snö ute nu med så kanske lagom o sätta på bak när de börjar bli barmark igen.
Gjorde hela stallet klart o släppte ut dom innan jag stack in till stan, blev Rusta en snabbis o köpte en hatt och skohylla till fulhallen som vi kallar den. Fick nämligen en lite julpeng av farmor jag o Ogge så de va lagom till dom, har ju väntat så länge med o köpa dom nu så de va på tiden. Nu ska vi bara fixa hallen så den blir klar med, nästa projekt som jag har på g men ska bara få med mig Ogge oxå ;D
Efter Rusta blev de o fixa tre naglar som jag vart sååå duktig o krajjat, så nu e man hel igen o behöver inte skämmas =P

Hämtade upp syss efter de så stack vi till Ingelstad en sväng o shoppade lite =) Blev några saker som jag inte kan skriva här då folk läser som kanske ska få dom;P
När vi va klara skjudsade jag tillbax henne till jobbet o sedan blev de o lämna hyrbilen för min rallypärla va klar nu på Forema. Bara 6000 fattiager ÅKTE jag därifrån i skrutten hahha. Aja den kosta ju inget när vi köpte den så de får man väl ta, även att de e trist när de pajjar saker. 

Tog in hästarna på vägen som faan rent ut sagt va helt galna, dom stod uppe vid grinden när jag kom så jag tänkte jag tar väl dom först. Men då fick de rycket o bralla ner där nera i hagen så jag fick knalla efter dom, så på vägen upp släppte jag Anton för de travar typ ALLTID upp för baken o då vill inte jag hålla i. Så väl där uppe bralla de runt o hadde sig innan de sprang ner IGEN!!! AAAAAAA så jag sket i dom o tog tar o Rox istället, blev o muta dom med kraftfoder i en hink sedan så de skulle med in.

Väl hemma blev de o ta in några skottkärror ved o leka lite med Mollan innan de va dax o laga lite mat.
Nu ska jag fortsätta skriva om ALLA mina kontakter som e helt omkastade i min nya mobil, men faan vad jag trivs med den.

I morn ska jag till polisen om olyckan, så håll tummarna för att de har nått bra o säga?!?!? NÅTT POSITIVT iaf skulle behöva de nu, har ju gått en månad på söndag o ingen bil ännu =((((((

CIAO


Moommmooom gooootttt


Så hur KUL e de när matte lagar mat...........


Conny har

hoppat studs o liten bana på fyra hinder i dag =) Han hoppade ju uppsuttet tredje gången med så snacka om att han gör framsteg bebisen. Han va lite osäker i början men sedan va han med helt på noterna o fatta jätte bra =)Han gjorde allt kanon bra så de blev inte så många gånger vi gjorde det med honom. Man ska ju sluta på topp innan de börjar strula o grejjas. Men han va helt slut efteråt så mycket för de lilla huvudet ;P

Orkar inte skriva mera måste sova nu, upp tidigt i morn då hovis kommer o fixar dit nya skor.
God natt på er


Kortis

uppdatering blire i dag ;p

Har jobbat, ridit i ridhuset o fixat stallet, haft stallmöte o pillat masssor med nya mobben!

Nu ska jag äta, mera uppdate i morn kanske med film då Conny ska hoppa studs för första gången =)
God natt


Ett litet kort på min sessa får avsluta =)

25 år

blir jag i dag den 12 December o den dagen har jag spenderat på jobbet!
Helt oki ändå men klart man ville hem o pilla med min nya Galaxy S som min älskade Ogge har köpt. Så himla glad att jag har en nya mobil som man kan kolla fejjan o blogga från.

Fick även en extern hårddisk av svärföräldrarna  =) Vilket va mycket önskat med då jag aldrig kostat på mig en själv. Tack så jätte mycket!!!!

Igår jobbade jag oxå heldag o sedan va de julbord med jobbet på Östgöta kök, myyyycket trevlig o god mat. Väldigt annorlunda o speciellt julbort, inget vanligt direkt förutom köttbullar o prinskorv typ ;)
Jag va ju nykter o de va helt oki de med, hade ju vart sjuukt trevligt o gått ut o dansat loss med mina vänner men men. Får ta en helg o partta loss.

Nu ska jag fortsätta pilla mid min nya lover o lada lite appar =) fejjan e prio ett hahha hur kan man missa den lixom =)

Hörs i morn igen med mera uppdatering om hästisarna =) Som mamma o syss fixat i helgen då jag jobbet. Men nu ser jag fram emot TRE lediga helger =))))) WWWIIEEE

TACKAR ÄVEN HÄR FÖR ALLA MESS O INLÄGG PÅ FEJJAN =)

Dålig uppdatering

för jag inte haft nått o skriva känns de som. Fick ett pris på bilen här om dagen iaf o de känndes så där men men bara ta det o se glad ut. Ska iaf plocka av de nya vinterdäcken som va på, blir ju bara tre men det e pengar som man ger bort annars. 
Så nu ska vi bara hitta en LIKVÄRDIG bil som de säger, bara att de e 10 papp dyrare än våran o de finns bara EN i hela sverige på blocket. Den andra som försäkringsgubben tyckte vi skulle köpa e faan vit inredning o de går FETBORT!!!

Annars har de inte hänt så mycket i mitt liv, va o red en sväng i ridhuste i kväll. SNÄLLA MAMMA som skjudsade oss, de ska ju få vila helgen för jag jobbar så de va lagom o rida lite jogging i dag. 
Conny skötte sig bra o vi tog av grammanen som prov, han va mycket mera avslappnad då i nacken så de blir nog utan härdan efter =D

Vet inte riktigt vad jag ska skriva i in blogg, känns som jag alltid skriver om mina hästar o vad jag gjort på dagarna?!?!? Vet inte vad folk vill se eller veta ju?!??!

I helgen ska jag iaf bo på jobbet 7.30-18.15 båda dagarna =) I övrigt så har jag ätit DONKAN TVÅ ggr IDAG o de känns..... aaa inge bra iaf men men man e ju inte 100 panner tung så va faan. På söndag blir man gammal o grå förresten, shit vad tiden går fort!!!! 
Ne nu ska jag ladda inför morgondagen under täcket, see ya!!!






'


 


Sovmorron

hade jag o Mollan till halv elva i dag o saaaaatan vad skönt de va. Första gången på länge som jag vaknat o känt att jag inte e så himla trött, vaknat av mig själv kan jag tillägga oxå.

Svärfar o jag har städat lite mera i maskinhallen i dag medans Molly har sprungit runt o lekt massor. Hon e så glad o lycklig när hon får vara lös ute länge o bara springa runt.
Har även släppt in hästarna o fixat dom lite, ingen ridning i dag men i morn blir de en skrittur med syss.

Har tagit in ved så de räcker i dag o maten e färdiglagad, så Ogge ska bara komma hem snart o äta lite.
Jag passa nämligen på när de va varmt, tacopaj o asa god sallad med mozarella =) GOOOOTTTT

Fick förresten en kallelse til polisen nästa tordag, tror att de e nån sort förhör av olyckan som snart e en månad sedan. Trodde att de skulle vara klart snart hela utredningen o de men nae rå inte alls, inte nog med att man mådde sjukt dåligt efteråt o inte har haft nån bil på en månad. Så ska man behöva fixa massa själv när man fått bilen skrotad, helt sjuuk egentligen. Vi hade ju vart jätte glada om vi sluppit allt o bara haft våran bil kvar lixom.
Har ju inte heller fått nån info från polisen om fallet, utan bara hört att det e personer som har rapporterat in till polisen att de blivit omköra av nån galning innan han krocka med oss. Känns skönt iaf att vi hade vittnen o hoppas de ställer upp och berättar sin historia med, vi hade ju lite svårt o se ut efter smällen så man visste ju inte vad som hände då.
Men nu kanske man får en rätsida på allt o kan gå vidare!?!?

Nu kom Ogge hem så jag ska vara lite social med honom, CIAO =)




Så BRA

Idag va vi en sväng till ridhuset för lite jogging o fattningar hade jag planerat. Som sedan resulterade i att man åker därifrån med ett leende på läpparna. Conny gick så sjuuuukt BRA i dag med =) Han gjorde världens fattningar o galopperade lugnt o ihop!! han gick ut sist i dag med o gick in med graimskafett på halsen när vi skulle hem. Han bara går från klarhet till klarhet, trots att det e så skitsaker.

I morgon ska vi till svärfar som fyller år så han får vila, då mamma o syss tar stallet. Så får han nog longeras lite i paddocken i snön på onsdag en kortis. Han förtjänar o få lalla i hagen i morn iaf tycker jag.

Nu ska jag fortsätta laga mat, hej på er




Stolt ryttare

Idag va vi i Vrfs ridhust o red jag o syss. Conny e såååå himla duktig nu o vuxen på nått vis, trots att han e bebis ;P
Han gick in i släpet direkt,han gick in först o gick ut sist på vägen hem, stolt eller vad =)
Blev lite hinderövningar i dag med att svänga och byta galopp, vilket han även där va jätte duktig. 
Det e ju bara andra gången han hoppas uppsuttet så han e inte dum, nu e de inte så höga hindren men iaf han gör de ju super bra. Måste ju funka på småhinder för att de ska funka på högre hinder eller hur ??!!! Han bytte till rätt galopp varje gång med o det e ju oxå bra när man ska hoppa lite mera bana vart efter. 
Så jag kan inte mer än säga att jag e så STOLT över honom o ska bli kul att fortsätta med flera övningar, studs står näst på schemat så de blir spännande.

Lägger ut en film från i dag så får ni se hur duktig han va=)
Tack syss för hjälpen då jag inte kunde lägga in filmerna i Movie maker. 

Nu ska jag ta en ducsha innan de blir att krypa upp i soffan med lite dip och grönsaker, mmm gott gott.
Trevlig kväll på er 


Filmklippen






Dom här klippen får bli ett test! Har nyss lärt mig o lägga upp klipp både på youtube o bloggen. Men nu har ni iaf ett smakprov på hur Conny ser ut =)

Rolig helg hittills

Igår va vi på jätte trevlig 25års fest hos Adde =) Bjöds på både mat och dryck under kvällen o rolig tipspromenad. Jag o Ogge vann en fråga iaf "vem gör de snabbast" hahhah hade aldrig kört det där förut men de va roligt =)
Blev en ganska tidig kväll för oss typ halv ett eller vad hon va men de va ganska skönt o va pigg i dag med.

Idag har vi lek med Mollan lite o nya leksaken, så de blev skottat ordentligt här hemma. Va även o betalade den o skrev alla papper klart med han som ägde den, så nu e den helt vår =))))

Blev en tripp till ridhuste med hästarna med, Conny hade tappat en framsko men tack vare dojjorna jag köpte till Anton kunde vi rida =)
Red lite bommar idag o han va jätte duktig. Känns ju så fin i kroppen nu efter Linda va sist en helt annan häst att rida.
Filmade även lite så får se om de kommer ut här på bloggen med.

I kväll blir de lite mat, dip, lerre o chirre med min darling i soffan!

Ha en trevlig kväll


Leksaken =D


Sötisen hahha =)


Onsdag kväll

och vi har just ätit stuvade makaroner, falukorv o rivna morötter gick ner de med.

Har fixat stallet o saaaaatan vad kallt de va när man inte rider utan bara mockar, släpper in och gör höpåsar. Men va fasen de reganr ju inte o e as skitigt iaf, något positivt med snön?!?? Jag e ju inge vidare fan direkt men liite fint måste jag ändå säga att det e trots allt när de bara gnistrar.

Blev även lite nya naglar i dag, grönt e skönt eller hur så grönt skimmer med grönt glitter i framkant =)

Handlade en sväng oxå i dag så vi hade lite över helgen så får de bli lite mera nästa vecka, hann inte mera än så. Skulle iaf boxera bilskrället till Forema i dag för jag kunde komma med den i dag sa dom när jag pratade med dom innan. Så svärfar o jag skulle fixa det o for ner till min garageplats på jobbet o för skojs skulle prova han o startade o faanskapet hoppa igång gggaahhhh!!! Men de underlätta ju o få den till Forema när den kunde köras så nu får vi se vad de hittar för fel. Killen vi skulle lämna den till hade TRE veckors väntetid o de kan vi ju inte vänta på, tyvärr!!

Nu blir de en dusch o lite mera julskum innan GREYS, Mollan va ett stort fan av dom med hi hi hi.
Ha en trevlig kväll!


Mysigt med snö


Mollans roliga stil i morse


Nye nagglera


Tomten va tidig i år =)

Onsdag morgon

o jag har sett på fejjan att det ska vara typ -20 UTE ggggaaahhhhhh!!!!!

Ska snart gå ut med Mollan innan jag beger mig in till stan för lite nagelfix o eventuellt storhandling.
Ridningen får bli e helgen igen då vi inte hunnit få på vinterdäcken på transporten ännu, så va inte väglaget nått vidare till ridhuset heller när mamma hade kollat. Därav ingen brådska med däcken.

Jag skrev ju tidigare att vi i familjen inte ska köpa några julklappar i år, men Pgge köpte en till oss iaf igår =) Ska lägga ut en bild senare när jag sett den oxå, va så mörkt igår när jag kom hem.

Hej med er så länge, ha en fin dag ute i den gnistrande snön.


RSS 2.0