Torsdag

Idag har de vart en bra dag på jobbet o tiden har barra rusta förbi. Blev en snabbis hos hästarna i dag bara fixade allt o mockade. Syss behövde inte åka ut tyckte jag när jag ändå åker förbi stallet på vägen hem. Tänkte att jag kanske skulle hinna lite hemma eller iaf komma hem lite skapligt en dag =D Någon dag ska dom ju ha vila i veckan o det passade nog ganska bra i dag för de stog o sov när jag kom. Rörde sig inte förrens jag fixade med kraftfodret, då jädrar bankades det i dörrarna! Saknar vekligen o ha eget stall nu känner jag o att man har dom hemma framför allt. Villma ska ju flytat till en i klubben så länge antagligen, så om vårt stall hade vart färdigt hade man ju bara kunnat låta henne lalla här hemma i stället. Men men de kommer ju vart efter, så bara o väta påt.

Så nu står tacopaj ala CARRO i ugnen mmm ska bli såååå GÖTT!!! Massa god sallad till oxå så e de fulländat.
Ogges pappa kommer ner senare till oss o ska se om han kan få igång våran vatten pump för den hade tydligen bara stannat förut när jag pratade med Ogge. Lite handikappat utan vatten lixom!!!!!

Denna hade en tjej som status på gfejjan igå o va tvungen o sno den=DDDD

Du är på bussen när du plötsligt inser att du måste fisa. Musiken på bussen är verkligen hög, så du tajmar dina pruttar med takten i låten. Efter ett par låtar börjar du känna dig bättre och har inget mer att ge. När du lämnar bussen märker du att folk stirrar på dig, och dom ser verkligen arga ut. Det var då du insåg att du har lyssnat på din iPod hela tiden!!!

Nu ska jag nörda vidare på fejjan o lite bloggar, Over And Out!!!

..........................

Kom inte ens på nån rubrik till dagens inlägg men det e ju onsdag o man har vart ledig mmmmm SKÖNT!!
Blev lite sovmorron till nio vakknade till o med av mig själv innnan o de e ju inte varje dag direkt =/
Blev lite tvättta o plockat här hemma o en promenix till svärfar på jobbet med Mollan.
Har fixat vårt stall o tömmat anton åt syss så red jag Conny lite senare i eftemiddags.

Så roligt med Conny att han e så grymt på när man rider ute, som en evighetsmaskin o bara ger gärnet hahha.
Alltid postivit till jobb o pyssel o det e så roligt o bli mött av det när man kommer. Va o köpte ett utetäcke till han med i dag som va 30% på så va de 165 i storlek . Så de va en chansning om han kunde hat eller ej men jag fick byta det om de inte skulla passa sa hon på Avantia, men både Susanne o jag tyckte att de låg bra. Ska se vad mammsen säger om det innan jag tar bort lapparna på det.
Har ridit Conny i 1 månad nu så snart ska han väl byta plats med Villma i stallet :D men man kommer väl sakna Villmisen sååå mycket, älskade Villma.

Åter i morn när jag har nått roligt o skriva. Sov gottPromenix till slottet o bråviken ser man här


Slottet lång där borta


Framme

Ankorna i dammen på slottet

Orka

Idag har jag inge o skriva direkt.......
Men har jobbat o sedan ridit Conny i skogen med Susanne en sväng. Blev även lite trav på en vall efter att ha snubblat runt lite bland kottarna =P

Skriver lite mera i morn när jag har nått roligt o skriva!
Bye bye


LADIES NIGHT

Igår va vi på ladies Night o FYYY FFAANNN vad BRA de va!!! Så jävla roligt o bra musik, alla va på o de va värsta draget. Skit kul o sitta där nere när alla stog upp, dansade o klappa i takt till musiken. Helt klart en show som va värd sina pengar, inte maten dock men men det va de de. Har ju aldrig vart så mycket för nån mera än Martin Stenmark men faan Brolle o Andreas e heta ASSÅ hhhahaha. Så jävla roligt de såg ut o ha hela tiden alla på scen.
Så nu mera ska detta bli en tradition för oss tjejer som e på o INTE tycker att d e e för töntigt o bara e för tanter.
Tog massa roliga kort o filmer från kvällen, som finns på FEJJAN!

Nu ska jag fortsätta med mina strumpor & underkläder som har fyllt en hel ikeapåseSå de blir klart i dag helst. Sedan blire väl lite mara tvätt tror jag o slappa framför allt, sov till 1 i dag hahhah inge vanligt direkt men faan vad sköönt de va.

C YA
Svar

Hade fått en fråga om jag kunde beskriva Conny lite mera så här kommer lite mera faka om lillen.

Han e valack, 5 år ca 1.74  
Pappa e Aerline H
Han har aldrig hoppat uppsutten innan språnget igår o är över huvudtaget inte riden mycket alls.
Men ett mycket bra huvud på honom o väldigt trevlig att hanskas med.
Kapacitet så de räcker för de stora klasserna så helt klart ett framtidslöfte om han får vara fräsh hela tiden.
Vi ska ha honom för träning o så småningom tävling, så får vi se om han blir våran vart efter med =D

NU måste jag äta upp min frukost för sedan blire Åby o tävling med syss, håll tummarna för dom =)

CiAo
Bilder

Orkar inte blogga i dag något vidare, men kommer lite bilder från dagens ridning av Conny. han hoppa till o med ett litet räcke första gången uppsuttet o de gick galant. Han e faan sååå BRA denna häst. 
I morn ska syss o Anton tävla så vi håller tummarna=) På kvällen blire Ladies Night mycket spännande. C YAFY FAAN VAD JAG E BRA!!!

Idag vare min lediga dag som vanligt på en onsdag. Så följande har jag hunnit med eftersom jag e så jävla bra ;)

-Promenix med Mollan o frukost
-Satt igång diskmaskin
-Tvättat x antal masniner med tvätt
-Slipat & målat fönstret i badrummet
-Monterat Ikeaskåp
-Damsugat & plockat iordning
-Lek med Mollan
-Plockat massssa äpplen till hästarna  
-Ridit ut en sväng med Conny, gick suuuper BRA
-Fixat vårt stall + ridit Anton & Villma
-Hämtat ut ett paket på Ica på vägen hem
-Lagat mat; lax & potatismos
-Torkat golvet

Så nu ni ska jag rensa en hel ikeapåse med strumpor o underkläder som e tvättade, men Ogge får nog oxå hjälpas lite=P

Ciao friends


Så här roligt e de när MATTE e hemma o bara städar o styr


Connys kompisar på gården =)


2 såna här sötnosar finns det med om någon vill ha o kela med hemma?!


Slappisen i hagen


Mmmm skööönt i solen


Snyggningen då


Ja så va de ju inte allt för roligt o vara med på kort. När utrustningen e
på ska man bara ut ut ut o iväääääg =)


Conny

Conny fick ett pass i ridhuset i dag med o de blev bommar i galoppen denna dag, gjorde ju traven såå bra igår lixom så barra o pröva. Vi la bommarna på kortsidorna så i traven red jag på en åtta över dom o bytte vrav på mitten. Han e lite spänd i högervarvet har jag märkt så de blev mest o försöka få han avspännd o att han runda skänkeln o inte föll in mot mitten.
Så i galoppen tog jag fyrkantspåret runt o han bara fick rulla över bommarna o han skötte sig super. Han taxera o greja i vänstervarvet o va avspännd. Men i högervarvet va han mera spännd o travel låg väldigt nära till hands då kännde jag. Men han fick pusta lite o sedan tog jag höger igen o då va han mera avspännd o taxerade lite mera oxå själv, bröt inte av så mycket som innan heller så de va skönt.

När jag travade av så va han asa fin o verkade väldigt nöjd med livet, tycker det e så roligt o få jobba o han vill göra sitt bästa hela tiden. Så nu blir de lite jogg ut på onsdag o ridhuset igen på fredag tror jag. Han kommer nog utvecklas massa nu under vintern känns de som =) Ska bli sjuukt kul o se han utvecklas o farmför allt roligt o jobba med honom.

Nu blir de duschen o sedan krypa ner i nya lakan. Ciao!!!!

Dåligt av mig

Nu e man tillbax igen efter o ha uppdaterat väldigt dåligt. Vårt internet har vart såå stört så de bara kopplar ifrån hela tiden o då orkar jag inte blogga. Har inte suttit vid datan alls typ inte ens fejjan som e ett måste så som bloggen varje dag. Men med ett nytt modem så funka våran gamla rauter igen som vi hade i stan. Så nu e de normala livet tillbax igen hhaha, så beroende av internet så det inte e klokt.

Men dagarna har rullat på med jobb o hästar. Conny gör framsteg hela tiden, i dag va Susanne o jag i ridhuset o red lite. Vi la faktidkt ut två bommar som han fick skritta o trava över, han fatta snabbt o skötte sig kanon bra.
Ska börja galoppera lite mera längre streckor nu tänkte jag när fattningarna sitter bättre plus att han ska få upp lite mera flås o ork. Han blir ju aldrig svettig så man kan tro att han inte jobbar något alls men han jobbar asa bra. I morgon blir de ridhuset igen o då ska han få galoppa över en bom med. Susanne hade ett klippkort som går ut den siste så vi ska försöka använda upp det innan dess, inge roligt o bara kasta pengarna i sjön lixom.

Våra hästar då dom sköter sig kanon med, Villma trappas ju ner så henne ställer man ju inga vidare krav på alls nu. Anton däremot ska trimmas o drillas ihop med syss så de blir ett team. Vi va o hoppade en liten bana i veckan med dom o faan vad bra de gick. Höjde upp sista rundan på 120 ca o de bara hoppa runt o va så klockrena ihop, han va verkligen med på noterna o fatta vad hon menade, värmer i systers hjärta o se hur fin han e o att de passar ihop =D
Så de blir en hopprunda till på tisdag o kolla läget innan starterna i Åby nästa helg. Får ta de som en tränjing när man har ny häst ju.

Huset händer de inte så mycket med just nu, taket ska fixas så de e prio 1. Så blocket e kollat o massa nr e nerskrivna på olika firmor. Har ju tyvärr bara råkat ut för konstiga som kollat på taket så inget som vi har tagit lixom. Men de ordnar sig vart efter som allt annat.

Nu ska jag ta o ställa vår skänk från Jysk som jag hämtade i fredags på plats i köket. För övrigt e jag sååå besviken på Jysks saker, trodde det skulle vara lite kvalle o bra beskrivingar osv. Men nej då bara konstig beskrivning o repor på vissa saker dock som inte syns då det e baksida eller ett hyllplan men iaf. Orkar inte tjaffsa om det heller eftersom jag väntat 1 månad på denna möbel plus att man måste åka ända ut till Ingelstad nu mera. men de blir nog ingen mera möbel därifrån de e ett som e säkert.

Mer uppdate i morn

Min dag

Detta har min dag bestått av :


Tidig morgon, med fiiint väder


Nya naglar, helfärg o ovanligt korta men GILLART!


Lek med Mollan


Ridning av Conny


Fix av våra hästar, samt longering på pezoa för Anton


Premiärdusch i nya badummet, trots att de inte e HELT klart

Nu e de natt natti o nya dag i morn!


13/9-10

Idag har jag jobbat o de va som vanligt, fanns att göra så att säga =D
Blev en sväng till stallet o fixade mockning, foder o insläppet innan jag stack vidare tll Conny. Blev en liten tur på stubben i dag o han va kanonfin, lite mera galopp i dag än andra gånger men mest fattningar då. Han e så cool o fin asså så de e inte sant. Sååå kul o rida en häst som e så positiv till jobb o har så bra inställning som han!!

Väl hemma hade Ogge gjort korvstroganoff o ris mmmm gött värre :P Sedan vänta vi bara på att de skulle komma med våra Ikea gejer så vi kunde göra oss färdiga för natten. Men eftersom jag e som jag e så blev de ju så klart o sätta ihop hyllan till vardagsrummet innan de blir sänga. Tyvärr blev inte lådorna som vi tänkte oss, så de blir o köpa en storlek mindre lådor tror jag bestämt.  

Nu ska jag strax hoppa in i duschen o ladda för en ny dag, hoppas jag inte e lika trött i morn bitti som jag va i dag!??!?

Bye bye


Conny
 

Nya hyllan, ställde bara dit lite saker så länge får se vad de blir sedan i


VILKEN SJUKT ROLIG HELG !!!!!!!

Japp i fredag vare fest så de heter duga! Ogge o Dannes 25års fest i Djurön. Helt sjuuukt roligt vare o viket drag, kändes som alla eller aaa nästan alla hade med sig sitt patyhumör. Alla bara släppte loss o dansa gärnet till typ halv tre o de va så himla roligt. Känns bra att de blev lyckat o att de flesta hade roligt!!!
BILDERNA FRÅN FESTEN LIGGER PÅ FEJJAN!!!

Tyvärr fick man ju sota för de igår att amn hade så roligt, genom o sova till typ 17 eller nått. Orka inget fasen här hemma o tur att syss hade hästrana o jag dom i dag kan jag säga. 

Så i dag har ja iaf tvättat lite, lekt med Mollan, vart hos våra hästar o hos Conny. Blev även pizza från husby men dom e faan inte goda alls BLLÄÄÄÄ. Bara en nödlösning mellan jag va i de oika stallen som vi skulle få i oss lite mat. Svärfar e de iaf liite ordning på så nu e duschen upp o kan användas =D I morn kommer våra Ikea saker med så snart e de väl lite mera ordning där inne, tagit ett bra tag men men så e de ju tyvärr när man gör allt själv. Satte ihop ett par mappar o två lådor med lock som vi ska ha i hyllan som kommer i morn med i brist på annat o göra i förmiddags.  

Annars har de inte hänt så mycket TAKLÄGGARE SÖKES FORTFARANDE DÅ DEN SENASTE INTE ENS HÖRT AV SIG OM OFFERTEN O INTE GÅR ATT FÅ TAG I MMMMOOOORRRRRRR!!!!!!!

Åter i morn!
Enda bilden jag palla o lägga ut, då vårt internet e heeelt fuckat asså !!!


Hästdag

Min dag:

Sovmorron till 10 sååå skönt kan jag säga va länge sedan de hände sist. Mollan gick till o me med på det när hon gick ligga vid mina fötter.
Sedan upp o äta frukost innan man gick på promenix i 45 min med Mollan. Snålåkte dock hem med svärmor som åkte från jobbet då jag va heelt slut. Hade visst underskattat värmen ute o hade för mycket kläder.

Va hemma ett tag o hängde upp lite schabrak som jag tvättat innan jag stack till Conny o red honom en sväng. Han gör fasen framsteg redan efter bara 5 ggr tror jag de e nu, så de ska bli himla roligt o se vad han kan bli i framtiden.

När jag va klar med han stack jag hem o drack lite vatten plus hämtade Mollan så stack vi till våra andra två hästar. Blev lite jogging på lina för dom o så gjorde jag klart allt med så syss fick en hästfri dag.

Blev lite grillning i kväll, sent som tusan för Danne kom förbi en sväng. Men gött värre vare =D

I morn ska jag träffa girlsen så då blire ingen bloggning o inte heller på fredag då de blir 50års partaj för Ogge o Danne. Så åter igen på lördag typ =)

Bye bye till vidare


Inte bästa bilden på Conny, va bara liite svårt o få öronen framåt


Inte många stubbåkrar kvar nu runt stallet =/
LYCKLIG

Just nu e jag så himla glad o lycklig. Har funderat massa på att jag har de ganska bra lixom =D Jag o Ogge har ett varsit heltidsjobb, en gård o hur bra som helst tillsammans o jag älskar min hobby. Man kan klaga ibland på att man inte gillar något, inte mår bra en dag eller vill ha de o de men va fasen man e frisk o har nån man älskar o kan försörja sig, då e väl ändå livet rätt oki eller??!?!? Så nu e de bara en sak som fattas i mitt liv o de e att mitt stall bara kan vara klart när jga vaknar i morn, så mina älskade hästar kan flytta hit. Så vill man ju så klart ha en liten familj i framtiden. Jag försöker iaf o värdesätta saker o ting o vara glad för de lilla.

Som i dag t ex kunde Anton få en baksko o bara de va lycka till 100 % lixom hahhah, så vi kunde åka o hoppa lte med dom. Jag red Villma o Erica Anton, hoppade en liten bana barra så hon fick känna på han lite. Men han gick kanon bra o några missar får de ju bli i början, det e dom man får bygga vidare på o utvecklas av.

I morn e jag ledig o då ska jag unna mig en sovmorron =D

Hej hopp i galopp =PANTON


VILLMA


CONNY

Roligt =)

Igår hann jag inte blogga för jag jobba till 18 o sedan va de hem o byta lite kläder för o sticka vidare till mina svärföräldrar. Vi hade nämligen blvit dit bjudna på lite kräftor SVENSKA kräftor som hade blivit dit levererade 2timmar innan vi kom =) Det va roligt o gott att äta svenska kräftor o en del hade bamse klor med, så de blir lite kött på då. Jag hade även turen att få två honor som de va massa rom i, lite roligt o få se hur de ser ut o smakar. Men jag va inge vidare för det faktiskt. Vi fick även lite makor i ugnen med kantarellstuvning på o dom e så UNDERBART GODA =) Helt såld på svärmors stuvning, hon brukar ha den på omelleten vid jul med mmm då bara vräker jag i mig! Mollan va även med till dom i lägenheten, så de va en upplevelse för henne o hon skötte sig asa bra. Kände sig nog som hemma för hon la sig o sov undr bordet när vi åt, hon blev äen emra bortkänd med o va i soffan o smaka chips hahha.
TACK FÖR EN TREVLIG KVÄLL!!!!
 

I morse stapla Ogge o jag upp massa ved som svärmor hade klyvt åt oss innan jag stack med syss o kollade på våran blivande häst, som ska tränas o tävlas vart efter. Va i Tväggestads ridhus bara 5 min från mig o jag red fram han lite o sedan löshoppa vi honom några spång med. Ville se hur han hoppa innna vi tog hem han, men han skötte sig kalas bra o vi hoppa iaf 120 på oxern. Han e inte så mycket gjord med än så länge så uppsutten hoppning blir de ju inte på ett tag. Han e så himla trevlig o cool i huvudet snäll att hantera o lasta mm, han går bara rakt in i släpet o de gillar vi. Ska bli kul o rida han o se vad han kan bli. Meningen e att vi ska låna han o utbilda honom lite, så han ska stå i stallet ihop med Anton så ska Villma kanske åka till en vi känner så länge. Men till en början typ 1 månad fram över ska Conny stå kvar hemma o jag rider honom där, så vi kan trappa ner Villma med tills hon vant sig. Conny står ju bara 5 min från mig så de e ju inge avstånd o rida direkt, så ska han ju bara gå 3-4 ggr i vecka till o börja med oxå.

Nu ska jag fortsätta nörda vid datan Bye Bye


Snabbis

Nu kom eric o Gölle så de blir fotboll med grabbsen o sedan taco. Hinner inte blogga så mycket i dag men dagen har vart bra iaf o har gått fort på jobbet. Så har jag fixat stallet själv o Anton panton fick vila.

I morn ska jag jobba igen heldag o sedan blire kräftätande hon svärföräldrarna på kvällen. I övrigt e jag så himla lycklig, glad o förväntansfull på vad som komma skall. Lite förändringar blir de iaf när de gäller hästarna =D

Ha en trevlig kväll! 

Flängande

Idag va man ledig som sagt o planen va att jag skulle storhandla o den blev som den skulle, blev även av med all pant som va 6 påsar =) Så nu va ett bekymmer mindre iaf för ett tag. Så innan de va jag o bytte bil med Ogge på hans jobb för jag skulle åka o hämta duschdörrarna som kommit. Men ack vad fel vi hade om att de skulle gå in i bilen HHAHHAHH aa stog där som ett niffo o barra "nae de får vi nog hämta den en annan dag, herrå".

När jag gjort detta så åkte jag hem med mina varor o plockade in dom gick ut med Mollan o donade lite hemma. Så iväg till stallet o skulle tömma Anton men kom dit vid fem så de blev så sent tyckte jag, jag som aldrig tycker något e sent annars när de gäller stallet. Men Granngården hade annons om 4 spånbalar för 249:- så jag beatämmde att jag skulle åka dit o att Anton panton fick vila i stället. Så så blev de o mamma ska med dit en dag o köpa 4 till så klarar vi oss ett tag, hahha fult va samma familj med olika perosner men men man får ett köp per kund så de gör ju inget då =D

Nu sitter vi som två slöfockar i soffan efter o ha ätit o sedan gått med Molllan. Blev potatismos i dag o fixkpinnar så himla gott o har verkligen längtat tills Kingen skulle komma så man kan göra potatismos igen.
I morn e de nya tag på jobbet o sedan stallet efter de o ännu en helg närmar sig. Närsta helg blire 50 årskalas för min älskade o Danne, hoppas de kommer många som de bjudit o att de blir lyckat.

Hej hopp


Morgonpromenixen


Innan pantning


Efter, översta raden e kul hahaha


Mollan ville leka, men nån måste ju ta hand om maten som inhandlats


Denna fick följa med hem från Maxi med, så trött på att diskborsten
bara dräller runt över allt

RSS 2.0