Lchf tacopaj

står i ugnen så jag passar o slänga in ett par ord här. Blir väl som vanligt om min älskade häst o hur BRA han är ;P Ne vars men dagens ridpass va han såååå fin på, red lite bommar på volt en kortis i traven. Vill inte ta galoppen eftersom han blir så het då, så syss rulla ihop dom till galoppen så han bara tog ett steg över alla tre.
Han gick i lugn galopp o jag red både på volt occh åtta över, försökte bara jobba med att han skulle va lugn o söka sig neråt i formen lite.

I morn ska de bli lite hoppövning igen tror jag, syss får nog filma då=)

Nu ska jag ta ut pajen i ugnen som ser ut att bli sååååå GOD, luktar svingott verkligen. Tycker jag klarar maten kanonbra o vågen e nera på 60 nu, så tre ner iaf hittills men inget jag märkt av nu tyvärr. Men fortsätter ett tag får vi se om de kan ge lite mera ändå.

Cioas


Gårdagens hoppövining förresten


Antonsötisen fick följa med till ridhuset o bli ledd med sitt bandage

Söndag 30/1-11

Idag va man i stallet kl 9 o släppte ut alla utom våra två. Jag hann fixa allt innan mamma kom kl 10 då vi stack till ridhuset med Conny bebis, Anton får ju inte följa med pga hans skada =(

Vi va helt ensamma så passade på att sätta upp en hoppövning till han, behöver ju så mycket sånt man bara kan göra så han får mera muskler o ork.
Blev en serie med fyra hinder o ett galoppsprång mellan, så la vi en bom oxå så han va tvungen att ta ett lungt språng mellan dom. Han blir ju så sjuuukt het när man hoppar så man får trava mycket in i serier så han inte hinner ta så mycket fart över.

Men han gjorde de bra o vi höjde ett räcke på slutet till 120 som han fick komma på två gånger o han hoppade som tusan på det. Känns kul att man kan höja lite i bland trots att han e lite grön med de mesta, han hoppar ju trots allt bättre när man kommer upp på 1 meter ;)

Antons ben va som en klubba i dag tyvärr när jag kom ut, har blivit mer o mer svullet för varje dag nu. Men nu går han som vanligt o har inte så himla ont heller om man trycker runt såret. Så vi får hoppas att de kommer läka ut bra o att svullnaden lägger sig snart med, det e ju inte bra om de e svullna för länge heller. Huvudsaken är ju att han kan vara ute i hagen o röra på sig, för han blir ju stel i benet av att stå innne o cirkulationen avtar mycket oxå.

Det va allt för i dag nu ska jag slappa lite o ta ur torktummlarn o tvättmaskinen vart efter. Hej på er


Ändrade planer

blev de för dagen. Vi hade bestämt att vi skulle åka 44 MIL för o kolla på TRE bilar i dag, men bestämde att vi skulle skita it då vi e lite skeptiska till de där med betalningen. För vi ska tydligen bara skriva ut ett papper på mailen som gäller som betalning o så bara betala mellanskilllnaden själva. Men de där pappret kan ju faan vem som helst fixa lixom, så vore skit om vi kom dit o så säger de att de inte går o göra nått köp. Eftersom det e heög med så kan de ju inte ringa o kolla upp det om de skulle strula, vilket de antagligen skulle gjort efetrsom allt med o hitta en ny bil gör de!!!

Vi tog en runda till Söderbergs o kollade men de va ingen lycka där inte, bara bensinare o framhjulsdrivna =/
Så vi åkte till jula o shoppade lite nödvändigt i stället. Ogge va på ingelstad med sina kompisar medans mamma o jag fixade stallet o va på Mio en sväng. Mamma beställde nytt matbort till köket o sedan hämta vi Ogge o stack hem.

Väl hemma skulle vi ta in massa ved med fyrhjulingen o vagnen va tänkte men eferrdom vi har bästa svärföräldrana så va de redan inne så fullt de bara kunde bli =)
TACK TACK TACK!!!!! NI E BÄST!!! KRAM TILL ER!!!

Snart kommer väål våran friends så dax o sluta nörda........ hej hopp


FUCK

vad less jag blir på dessa skadade hästar!!!!
Troligen har Conny trampat på Anton nån gång under dagen så hans ben såg ut så här i dag:Så nu blir de liite vila förhans del o hoppas på att de kommmer läka bra!!!
Veterinären jag paratde med på disktiktarna sa att vi iaf skulle avvakta tills i morn, för de va bara ytligt eftersom det inte e nån flik som man kan böja upp typ. Så vi bestämde oss för att han ska få gå ut i morn så han rör på sig lite, de e ju inge skitigt ute i hagarna nu heller.

I morn e de kortis dag på jobbet 7-16 =D måste nanna kudden nu, caios ;P


26e Januari

Idag va jag o fixade lite nya naglar på morgonen o de blev lila denna gång med lila o rosa glitter =)

När jag va färdig där stack jag o hämtade upp syss så tog vi en runda på stan o lite lunch i hop. Mycket trevligt va de o jag köpte ett par örhängen för 19 SPÄNN!!! Fatta 19 spänn inte helt fel o en ny mascara med blev de för den gamla va inge rolig längre.
Va  även på chili o köpte en tvättkorg som jag spanat på ett tag men aldrig köpte den, fråga mig inte varför men men nu e de hemma iaf. Lyckades även övertala Ogge om att jag skulle beställa de där fotöljerna som jag sett där med, som skulle bli superbra till vårat barrum. Så nu blir de o vänta till v 9 tidigast sa hon innan de kommer hem, men hoppas att de blir så bra som jag tror så de kan vara värda att vänta på.

Släppte in hästarna o gjorde stallet på vägen hem med så de blev klart tidigt idag kan man säga, tro jag åkte därifrån vid tre. De skulle ju inte vila i dag enligt mitt schema men i o med att Conny gick ganska hårt både igår o i måndags, så kändes de bra me lite vila för han i dag.

Nu ska jag fortsätta nörda o laga lite mat, tur den sköter sig själv i ugnen ;P  Ha en bra kväll alla!!


Inte bästa bilden men ni får nöja er med den


Nya tvättkorgen


Hästarna stog o sov i solen när jag kom o skulle ta in dom


Tisdag

I dag e de LÖÖÖNNNN o faan vad nice då, orkar inte skriva mera i dag!
Ska sova nu ciao!!Måndag

Veckans träning för Conny:

Lördagen; Hoppning med Kicki i form av styrka o snabbhet
Söndag; Jogging, kanske lite träningsverk
Måndag; Bommar på volt i galopp och trav
Tisdag; Hoppa någon övning eller liten bana
Onsdag; Vila eller lite jogging lösgörande
Torsdag; Skritta ute eller vila
Fredag; Ridhuset
Lördag; Ridhuset
Söndag; Vila

Han gör verkligen framsteg nu mera o man kan till o med lasta han själv. Slänger bara upp grimskaftet på halsen o han knallar in vare sig han e först eller sist in =) Kul med en så klok unghäst, fast nu e han ju sex så liite klokare ska han väl bli ändå.

På onsdag ska jag fixa naglarna o vad jag LÄNGTAR, va?!??!? tänker säkert många men de e ett skapligt beroende kan jag lova, de vet nog ni som röker eller snusar att de kan va svårt o sluta med det. Samma här, får se vad de blir för färg denna gång!!!

Annars e livet ganska oki just nu bara en bil som kan få komma till oss, så om nån vet nån som ska byta in en Passat 4-motion årsmodell 08, med lite mil, dragkrok och mycket utrustning så tipsa gärna =)

Vi ska ju till fjällen kompisgänget v 11 tors-söndag så de skulle va skönt om man hade en bil tills dess, men jag hoppas inte på nått längre så bara leta vidare :S

Duschen kallar ciao ciao..........


Fullt ös

va de hela dagen igår kan jag lova.

Började dagen med att hoppa lite muskel övningar i rodhuset med syss o Kicki =)
Blev 5,5an, bommar på volt o en annan serie med studs in oxer i mitten o studs ut.
För Connys del va de ju bara o göra så mycket man kunde och se de som erfarenhet, men han skötte sig över förväntan asa BRA verkligen. Han har aldrig gjort 5,5an o inte den andra serien heller så han får bra betyg denna gång ;P Han va liiite springig i serien in men de syns inte så jätte mycket på filmen, han börjar iaf hoppa mera ordentligt nu o vet vart han har sina ben.

Tror de kommer bli flera gånger med Kicki nu för de va så KUL, fick lite tips o så från henne med som inte ser oss varje dag lixom.

I går kväll va de drink kväll med jobbarkompisarna hos Jansson som slutatde med utgång =)
Hade sjukkkktttt trevligt o roligt kan jag säga, TACK ALLA SOM VA DÄR!!!!

Ciao =)
Hela gänget =D

Nya frillan

e jag sååååååå NÖJD med, TACK SYSS !!!!

Så därför lägger jag ut ett par kort så får ni bortse från mitt osminkade face ;) Annars bjuder jag på dom o speciellt den sista ;P

Conny gick superbra i dag med så inget nytt där, blev bara lite kravlös jogging!

                 Tjiing tjiing, see ya


Onsdag förmiddag

och frukosten e i magen. Mollan har fått promenix o massssaaaa lek i snön efter snöbollar ahhah.
Har tagit in tre skottkärror med ved oxå så älsklingen slipper de när han kommer hem efter jobbet.

Överväger om jag ska åka in till Onoff med min mobil som hakar sig allt för OFTA ogilla!!
Sedan blir se syss o fixa håret, färga utväxt o fixa ny frilla ;P
Ska även åka till ridhuset på eftermiddan med mammsen o syss då de inte går o rida ute nått nu på isgatan :/

Idag e de EXAKT TVÅ MÅNADER sedan vi blev påkörda o vi har fortfarande ingen BIILLLLL!!!!! Jävla skit de e rå!!

Ne ska väl dra nu då hörs, bye!!

Hitta denna film förresten ;P


tio mille

Skulle verkligen få mitt liv helt fucking jävla perffa om om man hade tio mille!!!!! Saker o ting skulle verkligen sluta vara drömmar o bli min verklighet!! Aja bara leva på hoppet ett tag till :( Bäst o lägga ifrån sig mobilen o sova lite kanske..................

Träning dag 2

I dag va de banhoppning på schemat men linjer på både rakt och böjt spår, så även i dag överkurs för Hälge.
Men jag va med på nästan alla linjer o han gjorde de super bra. Vi hoppade även lite högre i dag o han hoppade som tusan då, känner att han verkligen börjar hoppa nu. Annars kliver han ju bara över de små hindrena.

Lång Vattnematta, rund vattenmatta, vita plankt och regnbågar e några av de "titthinder" han hoppade i dag =)
Känns kul att han hoppat massa olika hinder o typer av linjer, blev även en kombination som han fick hoppa.
Jag är så stolt  över honom efter den här helgen och han har visat att de finnns massor huvut o försiktighet!!!
Ser fram emot mera styrka så han orkar hålla ihop sig innan, mellan o efter hindrena.

Igår hade vi ju SATC kväll med girlsen o de va mycket trevligt!!! Blev tacos o masssaaaa drinkar med filmerna i bakgrunden. Tog hugo en runda med efteråt o de va riktigt roligt o gå ut med girlsen igen, som förr lixom=)

Nu ska vilaga mat o ladda för SOLSIDAN i kväll, gillart!!!!!!!!!!
Bye bye
Träning dag 1

blev helt oki från våran sida. Conny skötte sig superbra trots att övningarna va liiite för mycket överkurs för honom. Men kul o se oxå hur han skulle reagera o utföra uppgiften. I början va han stressad o sprang runt o yrade lite, men Björn jobbade med att jag skulle få han lugn hela tiden. Han lugnade ner sig till slut o de gick bättre och bättre. De va fyra hinder på medellinjen så låg de bommar på tvären som man skulle rida emellan innan o efter hindrena. Men övningen gick ut på att man skulle vända varannan vänster o varannan höger efter hindret man hoppat, så de blev att man gjorde varannan volt o varannan hinder. Conny gjorde det super bra o ladade för de mesta i rätt galopp med =)

Han fick bra betyd från Björn oxå så nu ska de jobbas vidare o han ska utvecklas mycket mera så han kan göra lite starter i sommar som planerat.
I morgon blir de en träning till o vi får se om han e matt i kroppen då eller pigg som vanligt!??!

Vill passa på att tack de som va hos oss igår för en trevlig kväll med tacos o spel!!!

Nu ska jag fixa i ordning mig för o träffa girlsen i stan, blir en SATCkväll  med filmerna, mat o drinkar =)
Ska bli sååå nice o träffa dom så får vi se om de leder till utgång för oss med vart efter. Jag ska sova hos Carro med så slipper jag gå upp så tidigt i morn reftersom Oggge inte vill hämta mig, svikers!!!

Bye bye ha en trevlig kväll för de ska jag ha =)

mobilinlägg


Onsdag

Dålig uppdatering nu två dagar men de beror på att jag kom hem så sent igår o orkade verkligen inte blogga då, så hade ja inge nytt direkt o skriva heller.

Hästarna sköter sig kanon bra o igår blev Anton med klippt o Conny fick halva benen o halva huvudet kört oxå.
Ville inte ta de förra gången för han skulle slippa allt pill som kan ta tid,  i o med att han skötte sig så bra då med.
När jag tog ben o huvud så reagerade han inte ens, snällare än Anton fjanton som kan stå o lyfta på ben osv det e häftigt de =) 
Jag passade på att smörja lite träns medans syss klippte Anton med så fick vi de gjort, e liiite dåliga på de just nu.
Förr hade vi en period vi verkligen tog det efter varje pass o snacka om att de va mjuka o snygg då ;)

Idag fixade jag hemma med massor tvätt o plockade undan i köket o städade av lite.
Blev även bjuden på luncha av svärföräldrarna, TACK SÅ JÄTTE MYCKET!!!! Sa nämligen inte tack förut kom jag på, som vanligt fy på mig skäms!!!

Ne dax o sova ny dag väntas i morn. Ciaos
Sen uppdate

Igår va vi i ridhuset o red en sväng då de inte blev nått i torsdags om jag skrev tidigare. Men han gick lite jogging o så blev de övning på volt över sockerbits hinder för första gången. han gick riktigt bra tycker jag trots att de va första gången, vände bra på böjda spåret o rätt galopp för de mesta. Syss fmlamde lite de första gångerna jag gjorde övningen med så ska lägga ut filmen här tänkte jag. 
När han fått pusta lite så gick han super bra o va helt klockren, men de fick vi ju inte på film tyvärr!! 

Idag fick han vila o i morn med som planerat o nästa vecka ska de bli lite hoppövning nån dag med, så han får lite mera skinn på näsan till helgen.

I torsdags börja jag köra LCHFmetoden :)
Ska mest göra de som ett test för o se om man kan losa lite kilon om man lägger om kosten. Som alla vet så har ju inte jag tid o springa på gymmet i o med hästarna.
Hittills har de iaf gått bra men lite svårt o skiippa brödet helt eftersom jag äter frukost på jobbet varje dag.
Men de har blivit en brödskiva, en avocado, vatten o 2 clementiner. Har ätit sallad till lunch både igår och i dag.

Så nu e de bara o försöka hålla i de lite o hitta några bra hemmaövningar som jag kan göra varje dag typ ;)

Hej med er


Inte enligt planerna

Idag skulle jag rida som jag skrev igår, men de blev ändrade planer.
Det snöade o blåste som fasen ju så mamma ringde o sa att jag inte ens skulle åka till stallet i detta väder.
Inge ide o ge sig ut med släpet heller när hon fick gasa för o komma till o från stallet med bara bilen.
Så hon fixade det åt oss då syss va i Linköping på förmiddagen o skulle inte rida i dag ändå.

Blev massa gjort här hemma i stället denna lediga dag, eftersom Ogge med va ledig :)
-Körde massa snö med fyrhjulingen o Ogges pappa med traktorn
-Damsög o torkade golven
-Plockade i ordning i köket
-Badade Molly
-Tog in två skotkärror ved
-Lekte med Molly
-Slängde ut granen o tog bort alla julstjärnor

Så nu sitter man o slappar i soffan efter en nyttig middag. Känns så himla bra o sätta sig i soffan när man fått massa gjort här hemma :)

Åter i morn kanske om jag har nått skoj o skriva då. Kram

Dagarna som vart

hittills har bestått av mycket jobb o HÄSTAR så klart =)

Måndag
Mammsen o jag fixade allt i stallet så när syss kom ut kunde hon bara hoppa in i bilen så brassa vi tilll ridhuset.
Blev lite jogging med mycket galopp, filmen kanske ni såg. Men han gick super bra o höger varvet börjar bli bättre o bättre. Ska ta ut Linda igen i slutet av januari sa hon, så får vi se om han bivit bättre i sin kropp då o förädrarts muskulärt med. Blir ju lite blind när man ser hästen varje dag, de utanför ser oftast bättre hur dom förädras. Som ryttare märker man ju mera att vissa saker funkar bättre och bättre.

Tisdag
Blev oxå ridhuset o denna gång lite hoppning =)
Han hoppade kombination för första gången i sitt liv uppsuttet. Så la vi till en oxer o ett räcke med så de blev en liten bana på ca 90 cm. Han sköter sig super bra han e pigg o drar lite till och med efteråt. Men han blir ju lite osäker första gången man rider över en bom eller ett hinder så man får ha ett spö o bara visa han att de inte e nån fara ungefär. Men de kommer väl med rutinen tror jag vart efter. Men han e iaf klar med vad han ska göra så fort man hoppt en gång trots osäkerheten. Man glömmer ju bort att det e första gången man gör mycket saker med han eftersom han e så pass lugn o cool som han är.
Igår va bara 4e gången han hoppade uppsuttet med, så man får inte ha så höga krav ju. Får se vad Björn kommer ge för dom nästa helg hi hi, ne vars men lte tips o trix skadar ju inte. Så e de ju meningen att de ska bli fortsatt träning för honom oxå så han blir redo att åka ut o göra några starter i sommar.

Onsdag
Tack vare att han gått ganska hårt två dagar så blev de en skrittur ute barbacka med syss o Anton. Skönt o bara skritta 40 min o snacka lite skit :) Man ska ju inte köra skiten ur han helt lixom.
Syss gjorde hela stallet i dag med så jag kom bara ut o red hi hi LYX, tack vare att e va vårt insläpp men jag jobbade ju till fem. Annars e man ju ledig varje onsdag men blir de i morn i stället. 

Torsdag
Är planen ridhuset o kanske lite lydnad i form av ett sockerbitshinder och INTE dra på efteråt utan lyssna på mig. Annars blir de väl lydnad utan hinder ;P

Fredag, Lördag & Söndag 
Blir de ledigt för herrn då jag jobbar hela helgen :(
Tror de blir en bra vecka träningsmässigt iaf, så påt igen på måndag.

Nu ska jag fortsätta o hänga i soffan med min älskling o älskling. Har kommit under full med massa nya skaer på telefon nämligen. Jag e som ett litet barn som lär mig nått varje dag om den. Bara liiiite BEROENDE med ;)

Trevlig kväll
Film från dagen ridpassEn liten snutt från dagens ridpass. Vi har lite o jobba på men de går framåt hela tiden. Skriver mera om passet i morgon, ska hoppa in i duschen nu. CIAO

Har sagt de förr o säger de igen

CONNY e sååå duktig!! Eller hur Adde?!??!?! hahhah

Idag klippte jag hela honom medans jag väntade på att mammi skulle komma till stallet. Han va jätte duktig men blir ju lite spänd så fort det e nått nytt , så nu blir han inte svettig alls mer än i huvudet. Har inte vågat mig på huvudet eftersom de va andra gången i sitt liv han blev klippt i dag. Men planen e o ta halva benen o halva huvudte på torsdag då Anton med ska klippas.

Blev lite sockerbits banan i dag bara för o rulla på o ha rätt galopp mm mm. Han gick in bra i släpet med trots att han inte åkt själv på en månad typ. Men de ska han ju med träna på lixom, kan ju inte alltid ha Anton med sig. Anton o syss va inte med i dag då syss fortfarande e sjuk.

Nu ska jag dona lite här hemma så hej på er


Nyår

Idag e de 1 år sedan jag startade denna blogg o shiiit vad de har gått fort :D

Igår va vi hos Göllas för det traditionella nyårsfirandet med massa vänner o god mat. Vi hade köpt mat från Östgöta Kök som förra året o gud vad bra maten e, fin o underbart god!! Blev en massa roliga timmar med skratt, prat o dans så klart. Tack alla inblandade för en rolig start på 2011 :)
Sitter just nu o laddar upp alla bilderna på FB så där kommer de o finnas för er som vill se.

Ska till stallet o rida kusarna vid tre o de ska bli jätte skoj! Ska ta Anton med då syss ligger hemma o har feber. Krya på dig syss så hoppas jag du kan rida i morn igen <3

I kväll blire de i ta de lugnt o kanske äta lite tacos om min andra hälft e så pigg då.

Hej så länge
RSS 2.0