30/3-11

Idag va jag i stallet vid halv 9 ca för hovvis skulle komma 9. Mockade och fixade lite innan han kom så de va klart för efter skulle jag rida o grejja.
Conny gick superbra då jag bara joggade han i låg form i paddocken mest trav och övergångar så han höll sig lugn hela tiden. Longreade Anton en sväng med åt syss så han fick röra lite på sig iaf =)

Annars har de vart en sorglig dag i stallet jag har till o med gråtit, då en häst har lämnat jordelivet och nu springer på de evigt gröna ängarna!! Blir så ledsen när djuren inte får vara friska och ha roligt med oss på tävlingsbanorna. Är ju så blödig med så de inte finns ibland när de gäller våra djur =(

Efter stallet åkte jag till syss o fick hårt klippt o färgat =) Skita bra som vanligt blev de hihihh. Ganska kort sidecut denna gång så de kan ta ett tag innan jag behöver klippa det igen. Blev lite nagelfix efter frissan med o handling på vägen hem, så nu står maten i ugnen mmmm gott gott ska de bli. Vitkål o köttfärsgratäng blir de hos oss idag så vi får hoppas att det e gott, första gången jag gör de.

I kväll e de GREYS igen o faaan vad jag längtar till de. Puss o kjam


Vaddå två sega hästar hahhah


Inte bästa bilden kanske, fick ett lack i samma färg med TACK =)

Här kommer filmen, hissa eller dissa!??!?


Tisdag 29de Mars

o jag har vart o hoppat med CONNY ponny bebishest ;)
Blev galoppbommar, studs och en räcke-räcke kombination, lite styrka, lydnad o erfarenhet ;P

Han gjorde allt jätte bra tycker jag o de va massa som red smatidigt, så jag fick verkligen hålla koll på han o en annan oxå som inte va så bra på högerregeln!!

Syss filmade lite och filmen kommer vart efter, ska bara sättas ihop lite då det e snuttar från början.
Tur man har syss då man inte e så highteck själv..... =/

Imorgon väntas stallet, hårfix, nagelfix o stallet igen. En fullspäckad dag med andra ord, but im lovin it hahhah
BYE BYE

Måndag 28de Mars

Idag va de kortis på jobbet 6-16 ÄLSKART!!! Ut till stallet o fixa kvällspåsar, mocka o motionera Conny ponny.
Nu är paddocken i form igen så man kan utnyttja den :D big SMILE för de!!

Tömmade Conny i dag för första gången o han gick SUPERBRA verkligen. Satte dock tömmarna lite fusk för att han skulle fatta grejen o slappna av i nacken, så de blev mellan benen ner i stället för i sidorna. Men som  sagt han fatta direkt o jag tog lite galopp till o med :D. Så nu mera lägger jag in massa tömmkörning o longering på tex pezoa i hans schema, då jag vet hur mycket de gjorde för Anton. Tror iaf att de kan hjälpa honom med galoppen att bli stark där o framför allt hitta sin egen balans.

Nu på kvällen åt vi lite köttfärssås med stekt vitkål och keso innan vi tog vovvis o gick en runda medans de va ljust ute. Ska göra iordning lite jordgubbar o kesella nu till oss med mmmm gott gott, vaniljkesella syndar vi med oxå :P Igår va de värsta syndardagen kan jag lova på tal om de!!! Åt donkan på vägen hem och åt en macka på tävlingsplatse, USCH O FY JOHANNA!!!!
Ska dra åt matvanorna lite mera nu så får vi se om de kan gås ner ett par kilo till =)

Ne nu blir de jordgubbar för oss, trevlig kväll!!


Grabbarna grå ute i solen med sin höselagehög ;P

Vilken helg!!!

Va ett tag sedan sist så jag ska skryta om hur BRA denna helg vart =)

I Fredags så red jag i padocken hemma vid stallet o Conny gick sjukt BRA!!! Lugn o fin va han o jag jobba han ganska hårt, till o me att han va trött när jag travade av lixom. Vilket e ett STORT kors i taket att han blev trött.

Så i lördags va vi i ridhuset med båda så passa vi på att sätta upp en bana till Conny, så han får hoppa bana så ofta de bara går. Hade ju bestämt att vi skulle skita i galoppen ett tag framöver, men jag bestämde att vi bara skulle hoppa fram med han i galopp o försöka va lugn med honom o använda rösten. Så höjde vi upp banan till 1 meter så hoppa jag runt o han gick faktiskt väldigt bra =) Höjde en vända till till 110 så hoppade jag runt igen o han gick jätte bra. Tror att vi ska höja kraven på honom ännu mera nu på markarbetet o framför allt GALOPPEN, så han får mera styrka och ork att lunna korta framför allt o så klart länga galoppen utan att de blir dragit i munnen från hans sida.

Hann även röja en del i stallet i lördags vilket känns superbra verkligen, va bara ett par fåtal boxar kvar nu=)

Idag då söndag fick Conny vila så följde jag med mammsen o syss till Mantorp, då syss skulle tävla!
Känns så kul att de börjar klicka nu hon o Anton :D Hon hoppade 110 med ett stopp villket va en ryttarmiss, så de tar hon helt på sig sa hon. I 120n så hade hon ett skitpet, villet han får ta på sig för hon kom helt normalt in i en kombination  o han rev bakbommen på oxern in. Kolla in filmerna från dagen http://fruuktsoppa.blogg.se !!!

Ogge hade fixat massa i stallet när jag om hem med sp nu e de bara EN box kvar att ta bort =) Tack till honom o mina svärföräldrar som oxå hade vart med o fixat!!! Ni är guld värda ska ni veta, kul att de BARA e foderrännorna kvar nu att bila bort innann allt ska högtryckas rent =) 

Ne nu ska vi betala räkningar bbuuhhhuuu vad TRIST det e råå, bara ser hur alla pengara bara försvinner fån konton. Men dom får vi vara där i 3 dagara iaf :/

Hej med er ha en trevlig kväll 


Onsdagen 23/3-11

Dålig uppdate nu dessa dagar men allt rullar på som vanligt.
Red ute en sväng i måndags och igår va de hoppträning igen. Känndes superbra på träningen då vi bara travhoppade hela tiden med honom, måste försöka hålla han lugn hela tiden. Han hoppar iaf lugnt o kan fortsätta en kort snutt i lugn galopp efter. Men nu känns de vääääldigt långt tills man kan åka på nån tävling med honom. Har ju bestämt några pay and jumps o så Sörping oxå, blir väl 90-1 meter som e målet detta år. Trodde ju att jag skulle kunna starta några 1.10 iaf men det e långt dit. Men men vi får se hur de går e ju ett tag kvar tills sommarn o lite mera tävlingar.

Idag har jag joggat båda hästisarna ute i blåsten, men dom va pigga o glada trots de. Blev lite putsning av våra träns o lite annat med under tiden ute i stallet. Som sagt tidigare så e vi ju väldigt dåliga på att smörja våra saker.
Hann med att röja lite i stallet idag med innan hästarna, Molly sprang som en tok ute med sin pinne =) Hon fick duscha när vi kom in för hon va sååå SKITIG. Skulle ju egentligen ha klippt o färgat håret idag men tar de nästa vecka då Micke kommer på onsdagen kl 9. Så de passa bättre att ta de då eftersom jag har insläppet med kl 16 så slipper jag åka hem emellan. Så vi gick in ett tag o jag ringde till syss så gick vi ut igen i skiten, så hon fick sig en dusch igen efter de. Men de gick bra så fick hon massa godis efteråt som beröm, får börja öva massa med henne så hon tycker det e oki att duscha.

Nu ska jag dona lite hemma innan dusch o Greys =)
Hare gött mina vänner.

Slänger ut lite bilder från dagen med =)




 








Va bara tvungen o lägga ut en bild på när Mollan får mjukmat hihihih ;P

Hemma igen

Kom iväg vid halv tio i morse o va hemma fyra redan o då hade vi stannat för lite lunch med, flöt så riktigt bra hem med andra ord =) Skönt att vara hemma lite skapligt så man kan hinna med lite hemma oxå innan det e dax för sängen.

Gissa om man e heeeelt slut efter denna helg så de ska bli skönt att få sova ut o återgå till jobb i morgon kl 06.00!
Så tack alla som va med i helgen för denna Sälentripp, mycket skratt o trevligt gnabb o skoj med varann som vanligt har fyllt våra dagar :D Hoppas på en resa nästa år med, Ogge tror jag skulle uppskatta det mycket iaf!

NU e solsidan slut o jag ska kolla på Greys sedan i onsdags då jag inte hann kolla på det. Sov gott alla

Sist skiddagen

har vart heeelt SUPER!!! Vädret har vart underbart skönt med strålande sol o klarblå himmel.
Första åket blev VÄGGEN i Hundfjället denna dag o de kändes som en helt oki uppvärmning ;P Vi valde att åka i Hundfjället idag så har vi åkte på tre fjäll o fått massa olika backar.
Många svarta backar har de åkts idag o de känns kul o ha åke lite med motstånd i oxå, inte för att de röda alltid e bättre. Många av de röda va så uppkörda o valliga så de inte gick att åka så bra.
Ogge har deremot tagit sig ännu mera och har åkt svarta backar idag, fullt ös o jag kan knappt titta för jag tror att han ska slå ihjäl sig sista dagen. Men nu e de ju klart o ingen e skadad som tur e ;)
I morgon blir de ingen skidåkning utan hemresa redan vid 11 senast, då ska nämligen nyckeln va inne o allt städat.
kvällen igår blev lugn med mat, dricka, spel o massa SKRATT :D
Idag blir de med lugnt o maten e på gång vart efter.
Håller mina ummar för syss o Anton som ska tävla i morgon, första för året =) Hoppas Anton psnton sköter sig o inte hittar på några dumheter!!
Hoppas Mollan har de bra där hemma o sköter sig med Ogges mamma o pappa =)
Hej svej

Dagens förstaåk VÄGGEN :)

2011-03-19_09_17 (MMS)

Dagens förstaåk VÄGGEN :)


Dagens skidåkning har gått bra o vädret ha...

2011-03-18_14_10 (MMS)

Dagens skidåkning har gått bra o vädret har inte riktigt vart med oss tyvärr... massa snöfall o disigt som fasen. Nu ska vi äta snart så kanske senare. Provar o skicka mms för första gången till bloggen nu så hoppas de kommer fram. Kram på er


Vilken första dag

på denna sälentripp!!! Helt underbart väder har vi haft solen har vart framme och klarblå himmel likaså =)
Vi va uppe tio ca så vi höll tiden och liftkort plus skidutrustning va fixat ganska snabbt. Upp i barnbacken till o börja med som första åk då Ogge och Adde inte hade stått på skidor förut. Ogge som verkligen tog sig o blev såå bra efter ett par åk, blev het impad över hur snabbt utvecklingskurvan bara steg uppåt.
Skönt att han blev så bra och att han kunde följa med oss så bra sedan med, så nu e de bara svarta backarna kvar att åka.
Blev Lindvallen idag då vi skulle hämta nyckeln till stugan där, kändes jätte bra att vi gjorde så nu i efterhand så vi inte förlorade så mycket tid på att åka fram och tillbax.
I morgon ska vi åka här i Tandodalen där vi bor, så får vi se hur det e. Väggen e iaf bokad den måste man ju bara åka =) Stugan e jätte fin o fräsch med nyt badrum och kök!!
Hoppas allt e bra där hemma och snön fortsätter smällta bort under tiden vi e borta. Här uppe e de iaf massa snö o några minus.
Nu ska jag kolla reprsen på BB medans grabbse bastar. Herråååå
Saknar dessa små godingar

Har packat

ner allt som jag ska ha med mig o kan packa idag med. Lite paus o blogga en snabbis tänkte jag för de blir väl bara några kortisar fån mobilen resten av veckan.

Igår red vi hästisarna ute en sväng o de va helt galna o världens go i dom. Anton e ju mera i luften än på backen när de ska galopperas, hhihiih kul o se han i sitt esse =)
Nu blir de ju vila onsdag-söndag för Connys del, tror dock INTE det e alls fel då han gått ganska hårt både markarbete och hoppning. Känns som han kan vara lite trött i kropp o knopp efter allt o kan vara därför han springer o bara irrar runt vissa pass.

Ska iaf bli grymt KUL o åka med gänget till sälen ett par dagar, lite minisemester på köpet med.
Bästa Ogge såg till att jag kunde följa med, ska jag tillägga!! HAN e bara BÄST min älskling, vad skulle jag göra utan honom <3

I morgon ska man på kurs fick jag veta i går så ingen ledig dag i morgon INTE. Blev att avstyra alla saker som va planerat, mamma o syss får ta djuren, inge fika med Monica o inge packning o don i lugn o ro i morgon. Därav all packning idag så allt annat i morgon eller tordag natt vid två typ ;/ Ska ju träffa de andra kl kvart i fyra i stan, tidigt blire o sova kan man göra nån annan dag. Typ i morse då jag försov mig gaahhh o vakna tjugo i SJU fatta att de blev bråttom!! Men va på jobbet en timme senare så de va ganska oki då de tog 30 min in för alla körde så sakna vid den tiden.

Nehe hörs i morn igen kanske....... Längtar till Greys som börjar i morn :D Tjingeliing


Mitt lilla hjärta


Foto SYSS

F




















Jag e såååå GRYMT BRA

Torsdag:
Blev en dag på jobbet till 18 och på vägen hem fixade jag djuren. Svängde förbi pappsen med o pratade lite skit samt hämtade en skiddress som Ogge skulle se om han kan ha. Så slipper han köpa en ny till fjällenresan nästa vecka.

Fredag:
Blev kortisdag på jobbet såååå SKÖÖÖNNTTT älskar o gå hem 16 helt ärligt hahha. Stallet o fixade allt plus hästarna så de bara va o dra till ridhuset direkt när mamma o syss kom ut. Joggade o red lite bommar med han, fokus va HELA tiden på låg nacke o lugn. Vilket han gjorde asa bra o jag e mycket nöjd med ridpasset.
Blev tacos o mys på kvällen med älsklingarna mina. Somnade i soffan sittandes så kanske att man va trött?!??! ;P

Lördag:
Utsläpp o ridtur i solen stod på schemat i dag. Blev en skönt tur med lite blåst men ganska oki ändå. Conny va superlugn o jubbade neråt med nacken faktiskt. De behöver verkligen ridas ut nu när de finns möjlighet, så de får lite bjudning o glädje.
Va hemma redan halv elva o då bytte jag bara kläder o började i stallet direkt. Blev två timmars slit o det e jag sjuukt nöjd med. Lite lunch o slapp innan de va påt igen o körde två timmar till. Så nu är all skit utkörd o massa boxar bortplockade. Svärfar o jag pratade lite om hur de ska göras med vissa saker oxå så de kommer bli så himla BRA.
Mollan som sprungit ute hela dagen fick ett bad nyss så nu är hon ren o fräsh igen pluttan.
Nu ska de snart lagas lite mat o mysas i soffan igen.

I morgon ska jag fortsätta i stallet, rida o ta in ved. Blir säkert lite annat med lom de hinns. Hoppa lite ska vi göra i morgon om de inte e nån annan i ridhuset förstås, efetrsom det e lördag man får ha hinder.

Ha en bra kväll alla =) Kraaamm





FOTO Syss

Onsdag!!!!!!!!

Ska börja med att skriva om hoppträningen igår som gick SUPERBRA!!!
Va en svår s-linje som alla verkligen hade problem med förutom syss o Anton typ, han har ju sin galopp o rullar på i den hihh. Men för att behålla lugnet så travade jag in på linjen o bröt av emellan, ibland hann jag inte då första avståndet bara var 4 språng o nästa 5 eller sex beronde på hur man tog ut bågen. Men de gånger han fick haloppera så gick han lugnt så de va ingen fara. 

Hoppade även en kombination oxer - oxer o de gjorde han bra med, va lite fjantig i början o stannade två gånger. Men de va troligen för att jag fick en konstigt språng på hindret innan så han blev tilldragen i munnen. Men sedan kunde jag till o med komma i galopp en bana runt =DDD Blir så sjuuukt mycket bättre när man travhoppar innan o behåller lugnet på honom. 

Idag blir de ridning ute hade jag tänkt i form av jogging om det e upptinat så man kan trava lite på vägen. Annnars får de väl skrittas ute en sväng, välförtjänta av lite slapp ridning i dag efter igår. Va så KUL o se Anton o syss igen o de va så fina ihop. 

Skickar en ros till svärföräldrarna som åter igen röjt i stallet =) KRAM TILL ER!!!

Nu måste jag äta lite frulle o byta om från morgonrock till kläder kanske. Ska förresten på föreläsning från Hästkliniken i kväll, ska bli väldigt intressant =)  C YA

   


Tisdag

Dagen blev förstörd när jag såg störigaste personen just nu!!! Finns inget mera just nu som är så fruktansvärt störigt som han. Sist in o beter sig som en idiot. Verkligen ingen som gjort sig populär ibland oss. Men ser fram emot hoppträningen i kväll iaf som kommer liva upp stämmingen. Ha en bra dag alla :)

Måndagen e över

Det har vart en bra dag på jobbet o jag fick till o med ett anatt =DDD wwiiieee en gubbe som va väl känd av vakterna o hade blivit tagen massa gånger, YES gillart asså. Petter tog han o han försökte göra motstånd så han fick håll han hårt i armen o lugna han till o med.
Så de gjorde min dag ahhah!!!

Gjorde stallet o red en sväng i ridhuset med, dock va han springig o spänd i dag så vi nästan blev osams. Brukar ju gå så bra, men han fick lugna ner sig o bara travas o sket i galoppen i dag efter ett par försök. Han ska hoppträna i morn så vi hoppas de funkar bättre då =D

Nu ska jag sova jobbe i möra!! God natt mina vänner



Ja vill ja vill ja vill



"bara kunna knäppa med fingrarna o slippa denna skit. Hatart verkligen nu, trodde de skulle bli så bra men det e ju faan ett skämt............"


Grabbrana grå älskar er <3


Älskar onsdagar

för då e man leeeeeeedig!!! :D

Va uppe kl åtta o åt frulle med Mollan. Gick en snabb morgonpromenix o sedan städa jag toaletten, damsög & torkade golven, bytte lakan o tvättade tre maskiner. Sedan blev de ett par timmar i stallet o röja, men va heeelt slut efter så jag orka knappt röra mig. Drack lite te o åt faktikst två knäcke mackor innan jag stack in mot stan o stallet.

Red lite bommar i ridhuset o de gick inte som väntat, har bytt till ett tredelat bett då han får skav av sitt tvådelade. Men han verkar inte alls gilla det då han blir väldigt spännd o bara kör upp huvudet och springer iväg. Så i morgon blir de det gamla bettet igen o lite hoppning, då träningen i Furstad va inställd så man fick hoppa själv om man ville.

Tog lite bilder i dag på hoppplattan, ridtäcket, stigbyglarna, jackan o nosgrimman på de nya tränset jag köpte som han inte kunde ha tyvärr :/ Så ni hästnördar kanske e liiite intresserade iaf ;)

I morn e de jobb igen o sedan e de fredag igen :D Bye bye










Slänger ut en på Mollans nya kudde till köket med ;)

På jobbet

o har lunch just nu. Alla nördar med sina mobiler o jag passar på att lägga ett inlägg här. Har uppdaterat lite dåligt denna vecka efter kom hem i lördags. Mest för jag inte haft nått kul o skrivq om. Hästarna e igång o känns superbra verkligen :) I övrigt så vill jag bara kunna knäppa med fingrarna så skulle allt ha vart som jag velat!!!! Men men de e vara stå ut o glra de bästa av det. Kan tyvärr va sjuuukkktt svårt då man stör sig såååååå MYCKET på en viss person. I dag ska hästarna vila för mamma ska på möte. Heerrråååå

RSS 2.0